| 2018. október. 26. | 1 perc olvasás

Biztonságban a közelgő ünnepek idején

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a mindenszentek ünnepe és halottak napja közeledtével prevenciós tanácsokkal segíti a lakosságot.

Mindenszentek és halottak napján sokan keresik fel a temetőket megyeszerte, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Sajnos azonban vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy temetők környékén vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává tegyék embertársaikat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az áldozattá válás elkerülése érdekében az alábbi jótanácsokat ajánlják:

A temetők látogatása idején lehetőség szerint ne maradjanak egyedül sötétedés után a sírkertekben!

Nagyobb értéket, ékszert, nagyobb összegű készpénzt, bankkártyát ha lehet ne vigyenek magukkal a temetők látogatásakor!

A táskájukat rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírnál! Sajnos gyakran fordul elő, hogy amíg a hozzátartozók elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott táskájukat ellopják.

Kérjük, hogy akik kerékpárral érkeznek a temetőkhöz, gondoskodjanak azok megfelelő lezárásáról!

A temetők környékén, illetve a temető parkolójában leparkolt gépjárműben soha ne hagyjanak értéket látható helyen és törekedjenek arra, hogy az autóban – könnyen mozdítható – értékek se maradjanak! A gépjárműveikkel lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak.

Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek az utazó emberek közé, ezért ilyenkor különösen figyeljenek az értékeikre és csak a legfontosabb irataik legyenek Önöknél!

Zavartalan, békés, nyugodt ünnepeket kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság!

Legnépszerűbb cikkek