Biztonságosabbak lettek a gyalogátkelőhelyek

  2019. július 31. - www.sopronmedia.hu

Mintegy 10 millió forintból újultak meg a Mező utca és a Ferenczy János utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyek. A zebrákat biztonsági elemekkel egészítették ki, és erősebb fényű közvilágítás biztosítja a jobb láthatóságot sötétedést követően.

Már lassítania kell az autósoknak ahhoz, hogy biztonságosan át tudjanak hajtani a Ferenczy János és a Mező utca kereszteződésében lévő gyalogátkelőhelyeken – így körültekintőbbek tudnak lenni. A kivitelező Sopron Holding Zrt.-től megtudtuk: a beruházás keretében kiemelték a zebrákat az utcaszintből és élénk, messziről is jól látható piros színnel festették fel a jelzéseket. Emellett a gyalogátkelőhelyek új, erősebb megvilágítást is kaptak. A környéken élők nagyon örülnek a beruházásnak.

- Mi, az itt lakók díjazzuk az új zebrákat – emelte ki Szakály Attila. - Elég nagy itt a forgalom és rengeteg itt az iskolás gyermek. Sajnos a gépjárművezetők zöme nem tartja be a sebességkorlátozást . A környék lakóiban többször megfogalmazódott, hogy valamiféle fekvőrendőrt vagy egyéb figyelemfelkeltő alkalmatosságot kérjenek a várostól. És most megkaptuk, méghozzá kiváló minőségben – fűzte hozzá.  

- Sokkal könnyebb így átkelni a zebrán, mivel az autós látja, hogy nem tud átmenni rajta egyszerűen 50 km/h-val, hanem le is kell fékeznie – osztotta meg velünk Kovács Martin. - Így sokkal jobban oda tudnak figyelni a gépjárművezetők a gyalogosokra – világított rá.

- Az új gyalogátkelőhelyek biztonságosabbak a gyalogosoknak és ezáltal az autósoknak is – hangsúlyozta Szalma Mária. - Feltűnő, messziről látszik, könnyű észrevenni. Úgyhogy én csak értékelni tudom – fejtette ki.

A beruházást az ígért határidőn belül elvégezték. A gyalogátkelőhelyek fejlesztése Sopron önkormányzata által biztosított bruttó 10 millió forintból valósult meg.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...