| 2020. július. 25. | 2 perc olvasás

BMX Országos Bajnokság Sopronban!

A soproni BMX pálya adott otthont szombaton az Országos Bajnokságnak. Hazánk minden pontjáról érkeztek versenyzők. A hazai versenyzők is jól szerepeltek számos soproni bicajos állhatott dobogóra. A résztvevőknek sok idejük nincs a pihenésre, hiszen vasárnap már a Magyar Kupában küzdhetnek egymás ellen.

Kicsik és nagyok egyaránt a legjobbjukat próbálták szombaton nyújtani az Országos Bajnokságon. Mint megtudtuk, a 3-6 éves korosztályon át egészen a felnőtt, licences korosztályig indítottak futamokat. Lendvay Márta, a BMX Sopron Se titkára hangsúlyozta, egyre népszerűbb a sportág a leghűségesebb városban is. 


fotó: Griechisch Tamás

„ Nagy örömünkre szolgál, hogy ennyi korosztály képviselteti magát a mai napon. Szerencsére az amatőr versenyzők mellett egyre több licenccel rendelkező induló is van, amely a sportág érdekeit szolgálja.

Lendvay Márta továbbá hozzátette, az egyesület heti több alkalommal foglalkozik az utánpótlásképzéssel. „A szakképzett edzőink nagy sikernek örvendő nyári táborokat szerveztek az elmúlt időszakban, de év közben is rengetegen járnak ide. Hetente 30-40 gyermeknek hódolhat kedvenc sportágának – árulta el a titkár.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényt ünnepélyes eredményhirdetés zárta, melyen részt vett Dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere is. „Régre visszanyúló hagyományai vannak Sopronban a BMX-nek, hiszen már 1990-ben, egy remek közösségi összefogásnak köszönhetően épült meg a pálya, ami azóta sokat fejlődött. A szakmai munka is jó kezekben van, és két remek versenyzővel Prájcer Péterrel, és Mészáros Krisztiánnal bővült az egyesület, ami azt jelenti hogy jövője is van a BMX-nek Sopronban – zárta gondolatait a polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

A soproni BMX pálya idén jubilál, hiszen 30 éve szolgálja már ki a kétkerekű sportért rajongókat. A rendezvény végén a legjobbaknak járó érmeket Dr. Farkas Ciprián polgármester, és Tóth Éva önkormányzati képviselő adták át.


fotó: Griechisch Tamás

A résztvevőknek sok idejük nincs a pihenésre, hiszen vasárnap már a Magyar Kupában küzdhetnek egymás ellen.

A soproni versenyzők az alábbi helyeket szerezték meg szombaton:

U7 (3-6 év) : 
Réczeg Bence 2.hely
Kovács-Dömötöri Levente 3.hely

U9 (7-8 év) :
Benke Bianka 5.hely
Jung Barnabás 6.hely
Bolla Álmos 9.hely
Trinh Long Nam 11.hely
Majsa Dominik 12.hely

U11 (9-10 év) :
Lengyel Gellért 1.hely
Meszaros Maxim 3.ely

U13 (11-12 év) :
Farkas Bendegúz 1.hely
Csuport Ádám 3.hely
Prorok Botond 4.hely

U15 (13-14 év) :
Torma Zalán 1.hely
Czisztler Dániel 2.hely
Pethő Marcell 7.hely

17+:
Prájczer Péter 3.hely
Mészáros Krisztián 4.hely
 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek