| 2022. január. 15. | 2 perc olvasás

Bogi a futásban találta meg a neki való sportot

A Soproni Széchenyi István Gimnázium tanulóját, Moser Boglárkát eddigi eredményei alapján az ország legjobb, válogatott sportolói közé sorolták. A 10.B osztályos lány a covid után igyekszik visszanyerni régi formáját.

Bogi kisgyermekkora óta sportol, több sportágat is kipróbált: lovagolt, úszott, teniszezett, majd mintegy nyolc évvel ezelőtt egy utcai futóversenyen megismerkedett az atlétikával, és utána már nem kísérletezett.

– Beiratkoztam a Soproni Atlétikai Clubba – mesélte. – Az első másfél évben Lengyel Gabriellánál még csak játékosan ismerkedtem az atlétikával. Utána Marton Tamás volt az edzőm; elkezdtem rövideket futni, gátazni és távolt ugrani. Több mint három éve Némethné Csordós Ritához kerültem. Ekkor már mindent beleadtam a sportba, és jöttek is az eredmények.

Az ifjú hölgy 2020 nyarán a szabadtéri országos bajnokságon 3000 méteren első, akadályfutásban pedig harmadik helyezett lett. Idén augusztusban 3000 méteren harmadik helyezést szerzett, de februárban már eddigi legnagyobb sikereit könyvelhette el: a fedett pályás országos bajnokságon megnyerte a 3000 méteres és az 1500 méteres síkfutást is. Az idei tanévben U18-as korosztályban a válogatott versenyzők közé sorolták középtávfutásban.

– Általában heti hat egyórás edzésem van – részletezte. – Február közepén lesz a fedett pályás országos bajnokság, most arra készülünk. Október-novemberben covidos voltam, egy hónapig nem edzhettem, úgyhogy most nem a győzelem, hanem a lehető legjobb eredmény a célom.

Bogi 5.-ig kitűnő tanuló volt, azóta is jók a jegyei. Szereti a biológiát, az irodalmat, a nyelvtant és természetesen a tesit. Az iskolai versenyekre testneveléstanára, Koloszár Balázs viszi el.

– Nem a sportban képzelem el a jövőmet, mert nem érzem magamat annyira jónak – folytatta. – Elsősorban gyógytornász szeretnék lenni, de a betegségem óta az orvosi pálya is vonz. Voltunk ugyanis egy budapesti kórház kardiológiai osztályán, ahol magával ragadott, hogy az orvosok milyen kedvesek és milyen hihetetlen mennyiségű munkát fektetnek abba, hogy másokon segítsenek. Az orvosi egyetem viszont rengeteg lemondással jár, és nem hiszem, hogy a futást is tudnám folytatni mellette.

Boginak sok szabadideje nincs, de ha teheti, olvas és a barátaival, családjával tölti az idejét.

Legnépszerűbb cikkek