| 2018. március. 17. | 3 perc olvasás

Böjte Csaba: Sopronban sok segítőtársa van Istennek

102 banános ládányi adomány gyűlt össze a Határok Nélkül Alapítványhoz a civil szervezet nagyböjti gyűjtése során. A több tonnányi felajánlásban tartós élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodószerek egyaránt vannak, emellett pénzbeli felajánlások is érkeztek. Az adománnyal rászoruló soproniak mellett Böjte Csaba dévai árváit is támogatják. A felajánlások ünnepélyes átadója szombaton volt, a Szent Márton házban.

- Szegény ember mindig volt, van, és sajnos úgy néz ki, lesz is, ezért mindig szükség van arra, hogy támogassuk őket – hangsúlyozta Ágota Tamás, a Határok Nélkül Alapítvány aktivistája. A civil szervezet Adventkor is akciót szervezett, és ezt a fonalat megragadva, a Nagyböjt apropóján is elhatározta, hogy adományokat gyűjtenek a rászorulók számára. Az egyik áruházlánc segítségével, annak soproni üzletében szervezett kezdeményezés során közel másfél tonna élelmiszert adományoztak a város polgárai.

A 102 banános ládában több, mint fél tonna liszt mellett több, mint 400 kilogrammnyi tészta is helyet kapott – de jócskán akad a dobozokban rizs, só, porcukor, morzsa, olaj, és tartós tej is. A megannyi leves-por, tea, üdítő és édesség is biztosan sok boldog pillanatot csempész majd a nélkülözők napjaiba. A felajánlás részét képezi 5 láda tisztítószer és 2 láda tisztálkodószer is. Mindezek mellett a nemes cél jegyében jelentős összegű pénz is érkezett a civil szervezethez.


fotó: Griechisch Tamás

- Öröm látni, hogy ilyen óriási mennyiségű adomány gyűlt össze – mondta büszkén Barcza Attila városi tanácsnok, aki a Határok Nélkül alapítvány önkénteseként volt jelen az ünnepélyes átadón. - Az önkéntességet és a jótékonykodást rendkívül fontosnak tartom, ezért több, mint tíz éve figyelemmel kísérem a civil szervezet munkáját, és örömömre szolgál, ha részt vehetek a programjaikban akár szervezőként, akár aktivistaként – mondta az önkéntes, aki a nagyböjti gyűjtésben is segédkezett. - A rengeteg adományból 178 rászoruló soproni családnak, 52 hajléktalannak és 76 magányos, idős beteg embernek tudunk segíteni – részletezte Barcza Attila.


fotó: Griechisch Tamás

A felajánlás további, szintén jelentős része pedig Böjte Csaba ferences szerzetes dévai árváihoz fog kerülni. - Sopronba mindig szívesen jövök, mert a gyermekeimnek sok barátja van itt – mondta Böjte Csaba, a Szent Ferenc Alapítvány alapítója, akit a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Szülői Választmánya hívott meg a Nagyböjt apropóján. - Az vezérelt utamon, hogy megköszönjem mind azt a jót, amit az elmúlt évtizedekben a soproniak tettek értünk – fűzte hozzá meghatottan a szerzetes, miközben a megannyi, adományokkal teli dobozt nézegette. - Nálunk minden nap több mint 2100 gyermek ebédel, számukra már az is sokat jelent, ha csak egy tányér levest kaphatnak – osztotta meg velünk Böjte Csaba, majd hozzáfűzte: ezek a Jóisten gyermekei, a Mindenható nevében fogadta be őket, az anyagi dolgokat pedig a Teremtő gondviselésére bízta – és örül, hogy itt, Sopronban ennyi hathatós segítőtársa van Istennek. A ferences szerzetes megígérte: az felajánlásokat minél jobb árfolyamon igyekszik majd magyar gyermekek mosolyára váltani.


fotó: Griechisch Tamás

Böjte Csaba soproni látogatása során több szentmisét is celebrált, ezek mellett szombaton délelőtt szívderítő előadást tartott a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban. Ennek a keretében a ferences szerzetes a gyermeknevelésről adott tanácsokat. A saját élményekkel megfűszerezett megindító történetek tanulsága: a családunk a legfontosabb, és törődjünk rengeteget az utódainkkal. - A szülőknek, tanároknak az a feladatuk, hogy mint a jó tavaszi meleg eső a fiatal rügyeket, megöntözzék a gyermekek kis szívét, áldott napfényként öleljék őket, és adjanak nekik sok magabiztosságot, így boldog, teljes értékű felnőttekké cseperedhetnek – osztotta meg ékes gondolatait a nagyérdeművel Böjte Csaba.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek