| 2023. február. 25. | 2 perc olvasás

Böjte Csaba testvér Sopronban tartott előadást

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartott előadást a Szent Imre-templomban szombat este. A szinte zsúfolásig megtelt templomban az előadást követően dicsőítéssel és Csaba testvér elmélkedésével kísért szentségimádást tartottak.

Csaba testvér prédikációiban, előadásaiban és könyveiben egyaránt a szeretet erejére hívja fel az emberek figyelmét. Így történt ez szombaton a soproni előadásán is. A ferences szerzetes szerint ugyanis az élet legfontosabb feladata az, hogy ne csak beszéljünk a szeretetről, hanem a cselekedeteinket is ez irányítsa.

fotó:Griechisch Tamás

„Tekerjük fel a kakaót” ezzel a frappáns fordulattal kezdte előadását Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója kifejtette, hogy el kellene felejtenünk a nyavalygást, a siránkozást, a panaszkodást, és arra a számtalan jóra és szépre kellene koncentrálnunk, ami körülvesz minket. Számos példát is mondott az élet mindennapi szépségére, és arra, mennyi jó lakik az emberekben. Böjte Csaba hangsúlyozta: meg kell találni az utat az értékek felismeréséhez.

fotó:Griechisch Tamás

– Nem szabad elfogadni a világot olyannak, amilyen. Lehet rajta változtatni, csak küzdeni kell, ehhez pedig bátorításra van szükség. Olyan munka nincs, amely ne járna verejtékkel, de a becsületes munkának mindig meglesz a gyümölcse – fogalmazott Csaba testvér.

Az előadás egyik fő üzenete az volt, hogy bár napjainkban mindennaposnak számít a panaszkodás és a kesergés, erre semmivel sincs több okunk, mint a régebbi korokban. Nem valószínű, hogy más anyagból gyúrtak volna minket, csak a hozzáállásunkkal van probléma. Ezen viszont lehet változtatni, és az adventi időszak éppen arra hív minket, hogy újragondoljuk az életünket. Kialakíthatjuk magunkban azt a hozzáállást, hogy örüljünk az életnek és mindannak, ami körülvesz minket.

Az előadáson részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke is.

fotó:Griechisch Tamás

Böjte Csaba több ezer elesett gyermeket segít közel háromszáz munkatársával. A kicsiknek bátorítást, reményt, szeretetet adnak – emberi gondoskodást. A Szent Ferenc Alapítványon keresztül hatvanöt házat tartanak fönn, ahol sikeresen működtetnek napközi otthont, gyermekvédelmi központokat és kismamaszállást.

Legnépszerűbb cikkek