Bölcsőde épült Sopronkövesden

24 férőhelyes bölcsődét adtak át Sopronkövesden. A településen egyre nagyobb igény volt az intézményre, amely hiánypótló szolgáltatást tud nyújtani az ott élő családoknak. A beruházás 216 millió forintos kormányzati támogatással valósult meg.

Gyermekműsorral nyitották meg a sopronkövesdi "Zöld Szív" Bölcsődét. Az intézmény rendkívül tágas, a kornak és az igényeknek megfelelő infrastruktúrával rendelkezik. Az 1334 fős településen az elmúlt években több fejlesztésre is sor került: bővítették az óvodát, de megépült az egészségház is. - A családi bölcsődénk eddig tíz, majd maximálisan tizenhárom fővel működött, így most ez egy nagy előrelépés. Elkötelezettek vagyunk azért, hogy Sopronkövesd ne egy elöregedő falu legyen. Telkeket, lakóparkos övezeteket alakítottunk ki, és a beköltözőknek köszönhetően az intézményendszerünk fejlesztésére is nagy az igény - mondta Fülöp Zoltán polgármester.

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

- Óriási eredménynek tartom, hogy 2018 és 2022 között, több mint egymilliárd forintból nyolc bölcsődét tudtunk építeni vagy felújítani Sopronban és térségében. Az egyik legnagyobb a sopronkövesdi bölcsőde, amely több mint 220 millió forint kormányzati támogatásból, 24 férőhelyes csodálatos épületként jött létre. A településen egyre többen laknak. Fontos, hogy ilyen módon is segítsük a családokat - mondta el Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

 - A megyében a települések egyharmadán már elérhető a bölcsődei szolgáltatás. Ha azt szeretnénk, hogy minél több gyermek szülessen, akkor olyan intézményekre is szükség van, ahol a kicsik nappali ellátása is biztosított. A térségben munkaerőhiány van, így minden egyes bölcsődei férőhely egy édesanyát vissza tud juttatni a munkaerőpiacra. Nem utolsó sorban a helyi identitást is erősítik ezek a létesítmények, hiszen, ha helyben igénybe vehetők ezek a szolgáltatások, akkor a településről nem indul el az elvándorlás - részletezte Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke.

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek