| 2018. április. 21. | 1 perc olvasás

Bölcsődék Napja – A bölcsődei dolgozókat ünnepelték szombaton

Április 21-e a Bölcsődék Napja hazánkban. A jeles napról Sopronban is megemlékeztek: a Százszorszép bölcsődében szakmai program várta az aktív és nyugalmazott bölcsődei dolgozókat.

1852-ben április 21-én nyitotta meg kapuit hazánk első bölcsődéje Budapesten. Ezért ez a nap a Bölcsődék Napja hazánkban, amelyet 2010 óta államilag elismert ünnep, amelyet miniszteri rendelet szabályoz. A jeles nap 2013 óta nevelés-gondozás nélküli munkanap Magyarországon. A Bölcsődék Napjáról Sopronban is megemlékeztek.

A Jereván lakótelepen található Százszorszép bölcsődébe várták az aktív és nyugalmazott dolgozókat a szervezők. Itt előadást hallhattak a soproni bölcsődék történetéről, többek között arról, hogy városunkban az első ilyen intézmény 1866-ban alakult, amelynek  utódja a ma is műkődő Lewinszky Anna Gyakorlóóvoda. A szakmai programon a bölcsődei dolgozók kreativitását is górcső alá vették, hiszen a résztvevőknek különböző kézműves munkákat kellett készíteni a szombati napon, amely jó hangulatban telt és igazi közösségépítő rendezvényenek is bizonyult. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek