„Borkultúrával az egészségért” – Nagyszabású bált rendezett a Rotary Club Sopron

A rendezvény idei bevételét és a jótékonysági borárverésből befolyt összeget életmentő berendezések vásárlására fordítja a Rotary Club Sopron. A zenés, táncos mulatságon fellépett a Blue Cafe Band, a nyitótáncot Sopron Balett művészei mutatták be, de Bereczki Zoltán gálaműsorát is meghallgathatták a résztvevők.

Az idei év tematikáját a „Borkultúrával az egészségért” szlogennel hívták életre a szervezők. Ennek legfontosabb üzenete, hogy a boros és egészségügyi programok kapják meg a legnagyobb figyelmet a Rotary évben, mondta a klub soros elnöke. Molnár Tibor kiemelte, a bálon résztvevő éttermek saját felajánlásai kerültek a vacsora asztalokra. A 16 étterem és három cukrászda borral és musttal készült finomságokkal érkezett az eseményre.


fotó: Griechisch Tamás

A bál bevételéből defibrillátorokat vásárolna a Rotary Club Sopron. Ezeket a készülékeket a fertő parti kerékpárutat övező területen helyezik majd el. A készülékek kihelyezését követően a karbantartást is vállalnák, illetve a környéken lakókat felkészítenénk a gép használatára is. A defibrillátor a hirtelen szívleállás esetén nyújt gyors segítséget.

Barcza Attila országgyűlési képviselő elmondta, minden évben igyekszik megjelenni a Rotary bálon, hiszen nemes ügyeket támogatnak évről évre. Az ideit kimondottan fontosnak érzi, mert mint a mondás is tartja, az egészség mindennek az alapja az életben.

Barcza Attila (k)
Barcza Attila (k)
fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián köszöntőjében kiemelte, egy város csillogása nem az épületeiben keresendő, sokkal inkább a polgárai által életre hívott kezdeményezésekben és azok megvalósulásában, márpedig Sopron városában folyamatosak az ilyen segítő szándékú és építő jellegű megnyilvánulások.


fotó: Griechisch Tamás

Az est házigazdája Ernyei Béla színművész volt, aki a vendégeket kalauzolta a bálon. Bereczky Zoltán műsora is nagy sikert aratott. Blue Cafe Band négy blokkban, különböző stílusokban zenélve kápráztatta el a bálozókat.

 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek