| 2018. május. 2. | 1 perc olvasás

Boros Alíz országos első helyezett!

Boros Alíz a múlt héten az Országos Általános Iskolások (OATV) Horvát Népismereti versenyén első helyezésért ért el. Először érte el ezt az eredményt egy olyan iskolás, aki nem otthonról hozta a horvát tudás alapjait, hanem teljesen az alapoktól kezdte a Nakovich Mihály Általános Iskola és Óvoda az Oktatási Hivatal Bázisintézményében Kópházán.

Brindza Gyöngyi (Biserka učiteljica) tanárnő, aki a szorgalmas tanulót erre az országos megmérettetésre felkészítette, nagyon boldog és büszke, s így írta le élményét közösségi oldalán horvátul és magyarul:

„Fantastičan je osjećaj kad ti učenik vjeruje, kad je željan novih saznanja, kad je vrijedan i talentiran i kad ruka u ruci postižete dobre rezultate.”

„Fantasztikus érzés, amikor a tanítványod hisz neked, nyitott az újra, szorgalmas és tehetséges, és kéz a kézben szép eredményeket értek el.“

A sikerek már az előző években jelentkeztek, amikor is 2016-ban Payrits Karmela lett országos első Horvát nyelv és irodalomból, valamint 2017-ben Brindza Tomica lett országos harmadik Horvát Népismeretből.

Kópháza Horvát Nemzetiségi Önkormányzat képviselői, akik már négy éve átvették az intézmény vezetését és fenntartását, a legutóbbi gyűlésükön ismételten arra jutottak, hogy igenis megéri az a legtöbbször nagyon küzdelmes harc, és a legjobb út a gyerekek folyamatos támogatása. Ezzel a céllal vették át az óvoda fenntartását is, hogy már a legkisebbektől kezdve teljesen két nyelven folyjon a nevelés.

Ami az elismeréseket illeti, az intézmény már egy ideje az Oktatási Hivatal bázisintézménye. Ez annyit jelent, hogy már nemcsak a környéken és a megyében, hanem országos szinten is számolnak velünk, avagy számítanak ránk. A tanárok és a diákok nagyon boldogok és biztosak abban, hogy ez az eredmény a Nakovich intézmény nagy sikere, amire az egész falu nagyon büszke lehet.

Boros Alíz
Boros Alíz

Legnépszerűbb cikkek