| 2020. szeptember. 5. | 1 perc olvasás

Bortrezorral és pincehelyiséggel gazdagodott a Rejpál-ház

2015-ben kapták meg székházul a Rejpál-ház hátsó épületrészét a borlovagok. A Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete most újabb jelentős felújítást végzett el az épületben: önkormányzati támogatással egy látvány bortrezor és egy pincehelyiség készült.

Az átadó ünnepséget szombaton tartották meg a borlovagok és támogatóik. Több éves munka gyümölcsének örülhettek együtt, hiszen a felújításokat még 5 évvel ezelőtt kezdték el, amikor birtokba vették a Rejpál-ház egyik szegletét. A kezdetekkor hatvanan dolgoztak az épületrész csinosításán, most pedig újabb beruházást sikerült megvalósítaniuk és sikeresen zárniuk.


fotó: Griechisch Tamás

- Az önkormányzat támogatásával sikerült az egyesületünknek megvalósítania a mostani fejlesztést pályázati forrásból- mondta dr. Sztancs György elnök. -Látvány bortrezort alakítottunk ki, ahova várjuk Sopron aranyérmes borait és egy multifunkcionális tároló pincehelyiséget. Megújult ezen felül a régi tűzhely, konyha, külön terem, amit még maga Storno Ferenc is használt, valamint a külső lépcső, így egységes arculatot kapott a székhelyünk. A beruházás közel 17, 5 millió forintból valósult meg – tette hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

- A borlovagok újra bebizonyították, hogy jó döntés volt a Rejpál-ház ki nem használt részét rendelkezésükre bocsátani, hiszen időről-időre előállnak valamilyen jó ötlettel. Most már teljes terjedelmében funkciót nyert az épület, amely a borlovagok mellett a horvát és a német nemzetiségeknek is a székhelye, kulturális centruma - mondta dr. Farkas Ciprián polgármester.

Az épületrészt Horváth Imre városplébános áldotta meg.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek