| 2019. április. 5. | 1 perc olvasás

Borvidéki borverseny több mint 120 tétellel

44 pincészet 123 mintáját kóstolta a szakértő zsűri a Borvidéki borversenyen. A rangos borválasztón az érett borok mérettettek meg. A győztes tételek képviselhetik a Soproni Borvidéket az országos versenyen.

Vörös, fehér és rozéborokat is kóstoltak a bírálók a Borvidéki borversenyen. A megmérettetést hagyományosan pünkösd előtti héten tartják, azonban – mivel az országos verseny is korábban lesz – előrehozták a borvidéki rendezvényt is. Egy érett borban a tétel jellegzetessége, ízei és a harmóniája sokkal jobban érezhető, mint egy újborban. A bírálók ezeket a jegyeket keresték a mintákban. A szakemberek szerint ezeket a borokat általában minimum egy évig érlelik.

A Borvidéki borversenyen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is, aki elmondta: Sopronban a borkultúra különleges jelentőséggel bír. - A jó soproni bor ne csak a termelő hírnevét emelje, hanem a borvidék hírnevét is. Itt, Sopronban nálunk a bor nem csak egy ital. Ez gazdasági tényező, turisztikai vonzerő, de tovább megyek identitás és hagyomány is. A bor Sopronban a soproniság-tudatnak a részét, gerincét képezi. A bor Sopronban a mi kultúránk-emelte ki.

Az eredmények: vörösboroknál Nagyarany minősítást kapott Iváncsics Zoltán két bora (2017-es kékfrankos-a város bora- és 2016-os Kvartett Cuvée), a rosé kategórában arany minősítést kapott a Lővér Pince 2018-as Rosé Cuvée-je, fehérboroknál pedig szintén arany minősítést érdemelt ki a Taschner Bor- és Pezsgőház 2016-os chardonnay-ja.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek