Börzét szerveznek a pedagógusoknak a Lenck-villában

Hagyományos múzeumpedagógiai évnyitó helyett évek óta nagy népszerűségnek örvendő börzét szervez a pedagógusoknak a Soproni Múzeum. A Macskakő Gyermekmúzeum és az Evangélikus Múzeum után idén a Lenck-villába várják az óvodapedagógusokat, az általános iskolai és középiskolai tanárokat, hogy egy helyen tájékozódhassanak Sopron és környéke kulturális és turisztikai intézményeinek programkínálatáról.

- A múzeumpedagógiai börze mint találkozási forma egyértelműen bevált. Nagy örömünkre a kötetlen eseményre szinte valamennyi meghívott intézmény elfogadta a meghívást, reméljük érdeklődőkben sem lesz majd hiány - fogalmazott a rendezvény házigazdája, Szabadhegyi Zita, a MOKK megyei múzeumi koordinátora.

Az ingyenes kulturális fórumon a pedagógusok Sopron és környéke kulturális és turisztikai intézményeinek 2021/22-es tanévre szóló kínálatáról tájékozódhatnak, konkrét időpontot foglalhatnak foglalkozásokra, de arra is van mód, hogy együttműködési megállapodás kereteit beszéljék le. A Lenck-villában csütörtök délután bemutatkoznak a Soproni Múzeum kiállítóhelyei (a villa mellett a Macskakő Gyermekmúzeum, a Központi Bányászati Múzeum és a Pékmúzeum). Újdonságként a Zettl-Langer Gyűjteményi Alapítvány, a Soproni Bűvösvölgy, a Felhőtáncoló Kreatív Műhely, a Pro Kultúra, a Peisonia Látogatóközpont és az Üvegeseszter Ólomüvegezés is képviselteti magát. Visszatérő résztvevője a börzének a Soproni Evangélikus Múzeum, a Széchenyi István Városi Könyvtár, a Scarbantia Fóruma Régészeti Kiállítóhely, a Pedagógusok Művelődési Háza, a Sarródi Tájház és a Fertő–Hanság Nemzeti Park is. A Tourinform iroda munkatársai mellett a Soproni Múzeum partner idegenvezetői - Kőrös Ildikó, Roth Soma és Taschner Tamás­ - is segítenek eligazodni a programok között, külön érdekesség, hogy mind a burgenlandi Esterházy helyszínek - kismartoni Esterházy-kastély, Fraknó vára, Lackenbachi-kastély -, mind a fertődi Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont képviselteti magát a múzeumi börzén.

Múzeumi Börze - nemcsak múzeumokról!

Időpont: 2021. szeptember 30., csütörtök 15.00-18.00
Helyszín: Lenck-villa, Sopron, Deák tér 1.
Program: kötetlen börze-látogatás, közben dr. Németh Ildikó rövid szakmai tárlatvezetése 16.30 órátó

Legnépszerűbb cikkek