| 2019. január. 4. | 2 perc olvasás

Boszorkányok és kelták – ilyen volt 2018 a Soproni Parkerdőben

Bár több rongálás is történt a Soproni Parkerdő területén, mégis sikerekben gazdag évet zárt – elvarázsolt, boszorkányos tanösvénnyel, és a környék régmúltjába visszarepítő projekttel is bővült - a Tanulmányi Erdőgazdaság. A társaság lendülete 2019-ben is folytatódik, az idei esztendőre is több beruházás valósulhat meg!

- Több rongálás is magában foglal a tavalyi év – világított rá Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója. - A kora tavasszal átadott Boszorkány meseösvénynél rövid idő alatt sok károkozás történt, illetve, a Pedagógus-forrásnál és a zenepavilonnál is garázdálkodtak rongálók. Ez utóbbi csak azért nem égett le, mert a tűzoltók időben cselekedtek – hangsúlyozta.

Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója
Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a károkat helyrehozta. - Ez elég sok pénzbe került, ezért arra szeretném kérni az erdőjárókat, óvják ezeket az értékeket, hiszen ezek a közösségnek épültek, hogy mindenki kikapcsolódhasson a szabadban – emelte ki Bánáti László. - Amennyiben pedig valaki rongálást lát, jelentse nekünk, az elérhetőségünk sok helyen megtalálható az erdőterületeken – fűzte hozzá.  

A Boszorkány meseösvény rendkívül népszerű a családok körében
A Boszorkány meseösvény rendkívül népszerű a családok körében

Az erdőgazdaság azonban a rongálások ellenére is rendkívül sikeres, eredményekben gazdag évet zárt. - Kettő olyan jelentősebb beruházást is átadtunk, amelyek rendkívüli népszerűségnek örvendenek – mondta a parkerdei és kommunikációs igazgató. - Az egyik a Boszorkány meseösvény, a másik pedig a Kelta Ünnepen átadott Várhely Régészeti Örökség tanösvény. Mindegyik projekttel jelentősen bővült a Soproni Parkerdő kínálata, ezáltal sokkal több látogató is érkezett hozzánk 2018-ban – tudtuk meg tőle. - Nagyon sok gyermekcsoportot fogadtunk az elmúlt évben, a hétvégi programjaink is egyre népszerűbbek – emelte ki.  

Várhely Régészeti Örökség tanösvény részletesen bemutatja a régmúltban itt élő nép életét
Várhely Régészeti Örökség tanösvény részletesen bemutatja a régmúltban itt élő nép életét

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-nek az idei évre is vannak komoly tervei. - 2019-ben kettő nagy projektünk indul el – kezdte így Bánáti László. - Az egyik a sokak által várva-várt lombkorona tanösvény, a másik pedig az Erdők Háza látogatóközpont, amelyet Muckon építünk meg. Ezek mellett lesz kettő kisebb, de szintén fontos projektünk is, az egyik a Fehér Dániel-forrás felújítása, illetve, szeretnénk építeni egy Trianon-emlékművet, a Károly-magaslaton található Ágfalvi Csata emlékmű mellé – fejtette ki.

Emellett folytatódik a hétvégi foglalkozások sora, és az erdei iskola is – az idei esztendőben pedig már nyári tábort is tervez a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.  Január 19-én a téli madárvédelemmel kapcsolatos foglalkozás és erdei séta várja a családokat a Kőhalmy Vadászati Múzeumnál.

Legnépszerűbb cikkek