| 2017. március. 10. | 1 perc olvasás

Botond ütős sikere

Az SVSE Tenisz Szakosztályának ifjú tehetségét, Boros Botondot a Magyar Tenisz Szövetség behívta a korosztályos válogatottba.

A Magyar Tenisz Szövetség teljesítménytől függően félévente határozza meg, kik kerülhetnek be a korosztályos válogatottba, illetve esetenként ki onnan. A kerettagság komoly felelősséget jelent a szülők és a versenyzők számára. A soproni Boros Botond a tenisz válogatott F12-es mezőnyét erősítheti. Az SVSE Tenisz Szakosztályának versenyzőjének háromhetente kell a fővárosba utazni a válogatott edzéseire a Nemzeti Edzés Központba, ahol a teniszedzések mellett erőnléti edzéseken is részt vesz.

Boros Botond tagja lett a teniszválogatottnak
Boros Botond tagja lett a teniszválogatottnak

Boti öt és fél évesen, 2010-ben ismerkedett meg a tenisszel. Hamar kitűnt társai közül jó labdaérzékével és kimagasló állóképességével Szemerits Gábor iskolateniszes csapatában, így 2013-ban már a klub versenyzői keretében edzett Úr Csaba vezetőedző irányítása mellett. Hetente hat teniszedzés mellett két futóedzés Boti szokásos adagja, amit a hétvégi versenyek egészítenek ki. Havonta általában 1–2 versenyt terveznek be, ami a tavaszi–nyári időszakban sűrűbbé válik. Botond példaképe Novak Djokovic, akivel már személyesen is találkozott. Hobbija a tenisz mellett a futás, ahol szintén komoly sikereket ért már el: három éve nyeri korosztályában a városi mezei futóversenyeket, a diákolimpián pedig megyei első, országos nyolcadik helyezéssel büszkélkedhet.

– Boti nagyon jó felfogású, harcos mentalitású játékos – mondja edzője, Úr Csaba. – Küzdeni tudása, lábmunkája mindenképp átlag feletti. Az utóbbi időben a játékintelligenciája is nagyot fejlődött, előremutató a taktikai érzéke is. Amennyiben továbbra is ilyen ambiciózusan és lelkesen végzi az edzésmunkát, és a mérkőzéseken, edzéseken a koncentrációját, figyelmét fenn tudja tartani, akkor szép jövő előtt áll. 

Legnépszerűbb cikkek