Botra fel! - túrát tartottak a cukorbetegek egészségéért

  2018. május 15. - www.sopronmedia.hu

Sikeres túrát tartottak a „Botra fel!” programhoz kapcsolódva Sopronban. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége második alkalommal rendezte meg a hétvégén országos kampányát, melyben a mozgás előnyeire hívták fel a figyelmet.

Cukorszint méréssel kezdődött a Lőverekben a Botra fel! Túra. Azt mutatták be, milyen áldásos hatása van a sportnak a cukorbetegek szervezetére. A hatás rögtön jelentkezik. A túra végére 2-3 egységgel is csökkent a résztvevők cukorszintje. A szervezők szerint fontos szerepe van a figyelemfelhívó kampánynak, hisz sok cukorbeteg elfeledkezik a diétáról, és a rendszeres mozgásról.

A Botra fel program a nordic walking mozgásformát népszerűsíti. Mivel a cukorbetegek jelentős többsége 60 éven felüli, és több szövődménnyel is rendelkezik, olyan sportot kell választaniuk amely nemtől, fizikai állapottól függetlenül is megvalósítható.

A programot 18 vidéki városban és két budapesti helyszínen tartották meg közel 1500 résztvevővel. A soproni túrán is mindenki a számára megfelelő távon és tempóban tehetett egészségéért.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...