Bourgesban maradt a Szuper Kupa

A 2022-es FIBA Női Szuperkupán a Tango Bourges Basket 65-44-re legyőzte a Sopron Basket csapatát.

Remek hangulatban dobták fel a labdát a találkozón. A mérkőzés elején Ezi Magbegor duplájával a Sopron került előnybe. Az első hazai találatra két és fél percet kellett várni. Kayla Alexander 2+1-es megoldását jegyezhettük fel ekkor. A folytatás nagy fordulatokat tartogatott. Előbb a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést. Brittney Sykes duplája után 6-3-ra ment a Sopron. Innen viszont 9-7-re fordított a Bourges. Az utolsó két percbe 9-9-ről érkeztek a felek. A hajrában Kayla Alexander eredményes játékával a francia bajnok érvényesítette akaratát. 10 perc után 15-11 állt az eredményjelzőn. A második negyed első perce pont nélkül telt, majd Czukor Dalma és Yvonne Anderson kosárváltását jegyezhettük fel.
 

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

 

A második etap közepéhez érkezve Brittney Sykes lépett elő vezérre. Már a 8. pontját jegyezte ezen az estén, amikor 17-17-nél utolérte a házigazdát a Sopron. Nem sokkal később Jelena Brooks triplájával 20-19-nél a vezetést is megszerezték a mieink. Sykes és Brooks domináltak támadásban. Ketten együtt a soproniak félidei 26 pontjából 22-t szereztek. Három és fél perc volt a nagyszünetig, amikor Jelena Brooks duplájával 26-21-re elszakadt Gáspár Dávid együttese. Innentől azonban a magyar bajnok már nem talált be az első félidőben. Ezt a játékrészt 8-0-val zárta le a Bourges. A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy a Bourges a 28 mezőnykísérletéből 12-t értékesített, míg a Sopron 32-ből 9-et. A hazaiak 22-17-re vezettek a lepattanókban. A Sopron a 8 szerzett labdájára viszont mindenképpen építhetett. A harmadik negyed ott folytatódott, ahol a második abbamaradt. Több mint két percig nem talált be egyik gárda sem. Utána viszont Kayla Alexander 5 pontjával és Yvonne Anderson duplájával 7-0-s futást mutatott be a Bourges és ezzel 36-26-ra szakadtak el.
 

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

 

Négy és fél perc után Jelena Brooks törte meg a soproni kosárcsendet, de erre Anete Steinberga válaszolt. Brooks a Sopron harmadik negyedben született 8 pontjából egymaga 6-ot jegyzett. Az utolsó három perchez közeledve a büntetőivel 38-32-nél felcsillant az esély. Innen viszont 5-2-vel zárta ezt a szakaszt a Bourges. Az utolsó 10 percnek 43-34-ről futottak neki a csapatok. Ekkor már egyértelműen a francia gárda akarata érvényesült. Hat perc alatt 11-2-vel megduplázták a különbséget. A második félidőben a 30 mezőnykísérletéből 7 lett sikeres a Sopronnak, miközben 9 eladott labdája volt. A legnagyobb különbséget Laetitia Guapo triplája után 59-38-nál jegyezhettük fel. A folytatásban maradt a 20 egység körüli differencia a felek között. A Bourges pontosabbnak bizonyult ezen az estén és megérdemelten hódította el a trófeát. A vége 65-44 lett. Jövő héten a nemzetközi porondon már az Euroliga csoportkörével folytatódik a szezon mindkét gárda számára.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek