| 2016. augusztus. 24. | 1 perc olvasás

Bravúrosan szerepeltek a soproni nyugdíjasok

A VI. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? döntőjéről három arany- és egy ezüstminősítéssel tértek haza a Lövéri Nyugdíjas Klub Civil Társaság tagjai. A vállalkozó szellemű soproniak év eleje óta készültek a háromnapos versenysorozatra.

Idén Harkányban rendezték meg az országos nyugdíjas Ki mit tud?-ot. A három helyszínen zajló változatos előadásokra közel ezerötszázan voltak kíváncsiak az idősebb korosztály képviselői közül, köztük a Lövéri nyugdíjas klub tagjai, akik „Sopron”-táblával a kezükben vonultak büszkén a város főterén. 

A Lövéri Nyugdíjas Klub Civil Társaság tagjai szép eredményeket értek el az országos nyugdíjas Ki mit tud?-on
A Lövéri Nyugdíjas Klub Civil Társaság tagjai szép eredményeket értek el az országos nyugdíjas Ki mit tud?-on
Fotó: Németh Péter

– Idén ünnepeljük klubunk megalakulásának 40. évfordulóját, ebből az alkalomból vettünk részt a rendezvénysorozaton – meséli dr. Koltai Miklósné Ági, aki 2007 óta vezeti a civil társaságot. – Egész évünk a verseny jegyében telt, heti 2–3-szor próbáltunk, a döntőre pedig több mint harmincan kísértek el minket, ahol szinte együtt lélegeztek velünk.

Béres Zoltánné ezüstminősítést szerzett Demjén Ferenc Honfoglalás című dalával, Sélley Attila pedig két aranyat is begyűjtött: egyet Dsida Jenő Édesanyám keze című versével érdemelt ki, egyet pedig Béres Zoltánnéval közösen kapott az Orchideák című dal varázslatos előadásáért. Bertalan Miklós, Tóth Endre és dr. Koltainé Ági az Ötven éves házassági évforduló című kabaréjelenettel csalt mosolyt a közönség arcára, és nyerte el az első díjat.

A siker annyira fellelkesítette a nyugdíjasokat, hogy azóta vége nincs a fellépéseknek: minden alkalmat megragadnak, hogy megcsillogtassák tehetségüket. Sélley Attila éppen a Hetvenkedő hatvanasok című rendezvényre gyakorolja József Attila Kései sirató című versét.

 

Legnépszerűbb cikkek