| 2019. október. 17. | 1 perc olvasás

Bravúrral kezdett a Sopron Basket az Euroligában

Győzelemmel kezdte az Euroliga küzdelmeket a Sopron Basket. A nemzetközi porondon a csapat első ellenfele a francia BLMA volt, akiket 66-53-ra győzött le a soproni együttes.

Nagy lendülettel esett ellenfelének a Sopron Basket Franciaországban. Az első szakaszban a magyar csapat kidolgozott akciókat vezetett, és a védekezés is stabilnak bizonyult, 24-17-re nyerték a negyedet.

A második etapot is hasonló elánnal folytatta a Sopron, Fegyverneky is betalált távolról. A külső dobások mellet, formás támadások végén gyakran szereztek palánk alól pontokat Határék. A francia együttes próbált közelebb zárkózni, de a különbség csak tovább nőtt, magabiztos vendég vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A nagyszünet után a BLMA kezdte meg a pontgyártást, de a franciáknak nem volt ellenszerük a soproni magasembrekre. A jó ritmusú mérkőzésen a házigazdák megrázták magukat a harmadik negyedre, pár ponttal közelebb léptek a Sopronhoz.

A záró szakasz előtt 11 egység volt a két csapat között. A francia együttes mindent megtett a győzelemért, de Brooksék állták a sarat, remekül védekeztek. Támadásban is jöttek a kosarak, January hármasa adta a kegyelemdöfést a házigazdáknak.
Kiváló védekezéssel értékes győzelmet szerzett Gáspár Dávid gárdája.

A nemzetközi porondon szerzett siker lendületet adhat a hétvégén esedékes bajnoki fordulóra is. A Sopron Basket a megyei rangadón Győrbe látogat vasárnap.

Női kosárlabda Euroliga, B-csoport, 1. forduló: BLMA (francia) - Sopron Basket 53-66 (17-24, 8-15, 17-14, 11-13)
A Sopron legjobb dobói: Brooks, Crvendakics 16-16, Határ 14.
A csoport további eredményei: Fenerbahce (török) - Girona (spanyol) 86-82, Kurszk (orosz) - Lyon (francia) 79-64

Legnépszerűbb cikkek