| 2023. január. 18. | 1 perc olvasás

Búcsú az Árpád-házi Szent Margit-templomban

Szerdán tartották az Árpád-házi Szent Margit-templom búcsúját. A különleges alkalom során átadták a plébánia által adományozott Árpád-házi Szent Margit-díjat is. Az elismerésben idén dr. Folcz Tóbiás részesült, aki közel 40 éve tagja a közösségnek.

Árpád-házi Szent Margit ünnepe a világegyház számára is jeles alkalom, azonban a búcsúnak otthont adó templom számára különösen kedves ez a nap, hiszen ilyenkor az épület védőszentjét magasztalhatják. Az ünnepi szentmisén, melynek főcelebránsa és szónoka Marics István plébános meghívására Németh Attila bánfalvai plébániai kormányzó atya volt, a város papjai is részt vettek. .

fotó: Griechisch Tamás

Szent Margit egy háborús korszakban élt, így a mai korban még inkább közelebb érezzük magunkhoz az ő személyiségét. Sok erőfeszítést tett annak érdekében, hogy édesapja, IV. Béla és bátyja, V. István békét kössenek egymással.

Nekünk is az a leghőbb vágyunk, hogy béke legyen Európában és a világban

– mondta Németh Attila.

fotó: Griechisch Tamás

A ceremónia keretében egy különleges elismerést is átadtak a plébánia közösségének nevében. A 2011-ben alapított Árpád-házi Szent Margit-díj olyan személynek adományozható, aki valamilyen formában sokat tesz a plébánia közösségéért, a hitéletért, a hívők közösségéért. A díjat idén dr. Folcz Tóbiás vehette át, aki közel 40 éve tagja a közösségnek.  

fotó: Griechisch Tamás
Számomra ez az elismerés annak a közösségépítő tevékenységnek a jelképe, amelyet az elmúlt évtizedekben a legjobb tudásom szerint végeztem a plébániáért és a hívekért

– tudtuk meg dr. Folcz Tóbiástól.

fotó: Griechisch Tamás

A szentmisén dr. Farkas Ciprián polgármester és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is részt vett.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek