| 2019. szeptember. 1. | 1 perc olvasás

Búcsúztatták a nyarat a Szent Orsolya Iskolában

38 osztályban, 12 napközis és három tanulói szobai csoportban, három óvodai csoportban összesen 1027 kis és nagy gyermek kezdi meg a tanévet a Szent Orsolya Római Katolikus Iskolában. Őket az intézmény vasárnapi tanévnyitóján Dr. Fodor Tamás polgármester is köszöntötte, aki átadta az önkormányzat által biztosított füzetcsomagokat.

- Éppen 1024 esztendeje, hogy Magyarországon megnyitották az első magyar tanévet, és napra pontosan 272 évvel ezelőtt ez az iskola is megnyitotta kapuit, ahol azóta ezrek és ezrek szereztek életre szóló szellemi és lelki alapot- mondta beszédében Dr. Kovács András, a Szent Orsolya Iskola igazgatója, majd külön köszöntötte az iskola több, mint 200 új tanulóját: az elsősöket az ötödikes és kilencedikes gimnazistákat.

- Az átadott tanszercsomaggal jelzi az önkormányzat, hogy fontosnak tartja a családok támogatását, hogy lehetőségéhez mérten csökkentse a beiskolázással kapcsolatos családi terheket, ezzel is egyenlő esélyt teremtve- kezdte köszöntőjét Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere. - Az évnyitó minden évben új kezdetet, új feladatot jelent tanárnak és diáknak egyaránt. A Szent Orsolya Római Katolikus Iskola a tudás átadásán kívül, nagy gondot fordít a keresztény kultúrára és hitre. Ez a ma különösen fontos misszió, hisz mindennap láthatjuk azt a küzdelmet, amit naponta kell folytatni a keresztény értékekért. Ebben a munkában az iskola városi szinten is fontos bástya- tette hozzá.

Az Orsolya téren tartott tanévnyitón Horváth Imre városplébános mutatott be szentmisét.

Legnépszerűbb cikkek