| 2021. április. 22. | 1 perc olvasás

Bűncselekmény lesz a jogosítvány nélküli vezetés - mit szólnak a soproniak?

A kormány törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy szabálysértés helyett bűncselekmény legyen, ha valaki jogosítvány nélkül vezet. Amennyiben az illető jogosítványát a rendőrség bevonta, és úgy vezet, akkor pedig akár három év börtönbüntetésre is ítélhetik. A kormány a törvényjavaslat benyújtását azzal indokolta, hogy a jelenlegi szankciók nem tántorítják el eléggé a jogosítvány nélkül vezető szabályszegőket. Szinte naponta hallani halálos balesetekről, amelyeket jogosítvány nélkül vezető sofőr okozott, nem ritkán bódult állapotban.

Az általunk megkérdezett soproniak is egyetértettek azzal, hogy a jogosítvány nélkül vezetőket szigorúan meg kell büntetni.

Horváth Tibor szerint ez egy nagyon jó lépés, fontos az, hogy minden fiatal kellőképpen átgondolja, hogyan ül autóba, és nyilván jogosítvánnyal tegye ezt meg, és ne veszélyeztesse mások életét.

- Az üljön a volán mögé, aki végigtanulja és -gyakorolja azt a fél évet. Elítélem azt teljes mértékben, akinek nincsen jogosítványa, és úgy vezet - ez már Bredák Sándor véleménye.

- Teljesen igaza van a kormánynak: aki jogosítvány nélkül vezet, az nagy felelőtlenséget követ el – mondja helyeselve Tarcsay Lászlóné.

Az Országgyűlés több rendészeti igazgatási törvény módosítását megvitatta a közbiztonság erősítése érdekében, melyek között szerepelt a jogosítvány nélküli vezetés szankcionálásának szigorítása is. Magyarországon sajnos már szinte néphagyománnyá vált a jogosítvány nélküli vezetés, ezért a kormány bízik abban, hogy ez az új szabályozás kellő visszatartó erővel rendelkezik majd.

Legnépszerűbb cikkek