| 2023. június. 19. | 1 perc olvasás

Bűnmegelőzés a hegykői fesztiválon: Tanácsok a nyaraláshoz!

A múlt hétvégén a hegykői „Egy csepp” fesztiválon sokan felkeresték a bűnmegelőzési sátrat, ahol a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai, Rafai Zoltán r. alezredes és Babella-Lukács Katalin r. őrnagy izgalmas és tanulságos programokkal várta az érdeklődőket.

A „Házhoz megyünk” program keretében kötetlen beszélgetések során nyújtottak személyre szabott tanácsokat a rendőrök. A nyaralással kapcsolatos értékes tippek mellett interaktív játékok és kvízek is színesítették a programot. A rendőrség elkötelezetten dolgozik a közösség biztonságáért, és továbbra is rendelkezésre áll, hogy segítsen a bűnmegelőzésben.

Prevenciós tippek nyaraláshoz:

  1. Értékek biztonságban: Csak a legszükségesebb értéktárgyakat vigyük magunkkal a strandra, és azokat célszerű széfbe tenni. A törölköző alá dugott holmik nincsenek biztonságban!
  2. Gyermekbiztonság: Figyeljünk fokozottan a kisgyermekekre a strandokon. Mindig határozzuk meg, ki a felelős a gyermek biztonságáért egy adott időszakban, és beszéljük meg velük is ezt a szabályt.
  3. Autóbiztonság: Soha ne hagyjunk látható helyen értéktárgyat a gépjárműben. Mindig győződjünk meg róla, hogy az ajtók és ablakok zárva vannak, még akkor is, ha csak pár percre hagyjuk őrizetlenül az autót. Az autóban még rövid időre se hagyjunk élő állatot bezárva!
  4. Otthonbiztonság: Hosszabb nyaralás idejére teljesen eresszük le a redőnyöket a teraszajtónál és a földszinti ablakoknál.
  5. Értékek elrejtése: Zsúfolt helyeken, például turisztikai látványosságokon vagy közlekedési eszközökön célszerű a pénztárcát, bankkártyát és személyes iratokat olyan helyen tartani, amelyhez nehezen férnek hozzá mások.
  6. Körültekintő közösségimédia-használat: Ne osszunk meg "online élménybeszámolókat" nyaralás közben. Tartsuk meg ezeket a hazaérkezés utánra, és ellenőrizzük az oldal láthatóságának beállítását.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek