Bűnmegelőzési és kortárssegítő-képző tábort tartottak Sopronban fiataloknak

Bűnmegelőzési és kortárssegítő-képző tábort tartottak a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei, ahol a fiatalok a bűnmegelőzés területén megszerezték azt a tudást, amelyet később kortársaiknak át tudnak adni – közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az augusztus 3. és 7. között rendezett táborban 14 és 18 év közötti fiatalok vettek részt. A cél az volt, hogy a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei felkészítsék a fiatalokat arra, hogy az táborban megszerzett ismereteiket képesek legyenek továbbadni kortársaik körében, segítve ezzel a bűnmegelőzést, valamint a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzését.


police.hu

A fiatalok mindennap egy neves előadó tolmácsolásában ismerhették meg jobban a szakterület fontosabb témaköreit, mint a hozzátartozók közötti erőszakot, az áldozatvédelmet, a drogprevenciót és az internetbiztonságot. Természetesen a tudnivalókat nem csak előadások formájában, hanem rengeteg interaktív játékon keresztül is megszerezhették a vállalkozó szellemű fiatalok.


police.hu

police.hu

Legnépszerűbb cikkek