Bűnmegelőzési táborban vehettek részt a soproni gyerekek

Nemcsak feledhetetlen élményekkel, hanem sok fontos tudással lettek gazdagabbak a Soproni Rendőrkapitányság táborában a fiatalok.

Immár hagyománnyá vált a bűnmegelőzési tábor, amit nyaranta tartanak a kapitányság bűnmegelőzési szakemberei, Rafai Zoltán szenior rendőr alezredes és Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy. Az idei turnus július 4-től 8-ig tartott, amin harminc felső tagozatos tanuló és öt középiskolás vehetett részt a BM Klubban.

A tábor változatos programjai is hozzájárulnak rendkívüli népszerűségéhez, ugyanis a kiírást követő második hétre már be is telt a létszám. A mostani táborban a gyerekek több élménypedagógiai játékkal is megismerkedhettek. Volt, amikor a táborozóknak a képzeletbeli Alcatraz börtönből kellett egymás segítségével kiszabadulniuk, vagy azt kellett megoldaniuk, hogy több labda egyszerre maradjon a levegőben, de volt olyan is, amikor egy újonnan felfedezett bolygón kellett a túléléshez szükséges életfeltételeket megteremteniük. Az egyik napon egy szabadulójáték segítségével kellett a bajba jutott „Gordon” mackót a világháló fogságából kiszabadítaniuk, míg egy másikon az úgynevezett részeg szemüveg segítségével tapasztalhatták meg az alkoholos állapot negatív hatásait.

Mindezek mellett részt vehettek Klobusitzky György mestertanár felejthetetlen közlekedésbiztonsági előadásán, valamint játszhattak Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének munkatársai Bertalan Éva és Schwartz Flóra vezetésével a „KIABÁL” elnevezésű személyi biztonságra nevelő társasjátékkal. Az élményeken és tapasztalatokon keresztül a szakemberek bíznak abban, ha nem is mindent, de legalább annyit megjegyeztek a táborozó gyerekek, hogy:

  • Leszegett fejjel, telefont nyomkodva tilos átmenni az úttesten!
  • A szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat.
  • Konfliktusaikat sohasem szabad erőszakkal megoldani.
  • Az internet többek között azért veszélyes, mert valójában nem tudhatják, hogy kit rejt a profil.
  • Csak olyan képet szabad magukról az internetre feltölteni, amit minden körülmények között fel tudnak vállalni.
  • Saját magunk érdeke, hogy mondjanak NEMET a kábítószerekre.
  • A legális drogok sem veszélytelenek, csak a szabályok betartásával lehet őket fogyasztani.

A mosolyogva búcsúzó gyerekek már most várják a jövő évi tábort!

Fotók: Soproni Rendőrkapitányság

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek