| 2022. április. 12. | 1 perc olvasás

Bűnmegelőzési tudáspróba a soproni Kozmutza Flóra-iskolában

A bűnmegelőzés napja alkalmából tartottak rendhagyó foglalkozást a Soproni Rendőrkapitányság szakemberei.

2019 óta április 12-e országszerte a bűnmegelőzés napja, melynek egyik célja, hogy felhívják a bűnmegelőzés fontosságára a figyelmet. 
– Hiszek abban, hogy a gyakorlati bűnmegelőzésnek a mindennapi életünk szerves részét kell képeznie. Pár egyszerű, de egyben ésszerű szabály betartásával sok esetben el tudjuk kerülni, hogy bűncselekmények áldozataivá váljunk. Mindannyian tudjuk, hogy például egy zsúfolt helyen hol érdemes a pénzünket, az értéktárgyainkat tartani, de egyre tudatosabban használjuk az internet kínálta lehetőségeket is – mondta el Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

– A prevenció egyik legfontosabb területe az ifjúságvédelem. Mindent meg kell annak érdekében tennünk, hogy a felnövekvő ifjúságot megtanítsuk arra, hogy hogyan kerüljék el az áldozattá vagy az elkövetővé válást. A mostani rendezvényünk elsődleges célja az volt, hogy játékos formában felmérjük a Kozmutza-iskola tanulóinak a tudását. Kollégámmal, Rafai Zoltán szenior rendőr alezredes úrral kíváncsiak voltunk arra, hogy mit tudnak a gyerekek olyan, a bűnmegelőzés szempontjából sarkalatos témákról, mint a drogok veszélyei, az internetbiztonság, a megelőző személyi és vagyonvédelem. A tanulók nagy lelkesedéssel teljesítették a kihívásokat, amelyek magukba foglaltak egy kisfilmen alapuló nyomozást, internetes kvízt, hagyományos teszteket és feladatlapokat, de a rendőrségi témájú színezők sem maradtak el. Aki az összes feladatot megoldotta, az jutalomban is részesült, gyakorlatilag minden résztvevő. Az eredményeket kielemezzük és ennek alapján fogjuk az iskolában a további prevenciós óráinkat megtartani – tájékoztatott a szakember. 
A hatékony bűnmegelőzés közös érdekünk.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek