| 2021. május. 18. | 1 perc olvasás

Burgenland is felkészült a nyitásra

Az ausztriai viszonylatban legalacsonyabb napi szinten számolt új fertőzöttek számával rendelkező Burgenland tartomány is felkészült a május 19-i nyitásra: szerdától megszűnik a maszkviselési kötelezettség szabadtéren, enyhülnek a kórházi betegek látogatásának feltételei, Kismarton városa pedig készül a nyári kulturális rendezvényekre.

Szerdától megszűnik Burgenlandban az áprilisban bevezetett, a bevásárlóközpontok környékére vonatkozó szabadtéri maszkviselési kötelezettség.

Az öt burgenlandi kórház közös közleményben tudatta, hogy változnak a kórházban fekvő betegek látogatásának szabályai is: május 21-től gyakrabban lehet majd látogatni a betegeket. Hétfőtől vasárnapig 14 és 15 óra között, kedden és csütörtökön pedig 18 és 19 óra között még egy órát engedélyeznek az előzetesen regisztrált látogatóknak. Minden burgenlandi kórházban bevezetik a „4x1-szabályt“, azaz egy látogató, egy beteget, egy napon és legfeljebb egy órán át látogathat. A látogatók egy 48 óránál nem régebbi negatív antigén teszttel, vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel léphetnek be a kórházak területére és ott artózkodás teljes időtartama alatt kötelező viselni az FFP2-es maszkot.

Kismartonban júniusban kezdődik a Music in the City & More elnevezésű kulturális programsorozat. Kéthetente csütörtökön a környék zenekarai adnak koncertet a város kerthelyiségeiben, teraszain. A 12 koncert mellett ismét megrendezik a Silent Cinema-t azaz a fejhallgatós szabadtéri mozifesztivál is.

 

Borítókép forrása: volksgruppen.orf.at

Legnépszerűbb cikkek