| 2021. április. 1. | 1 perc olvasás

Burgenland is meghosszabbítja a lezárásokat

Bécshez és Alsó-Ausztriához hasonlóan Burgenland tartomány is meghosszabbítja a húsvéti lezárásokat egészen április 11-ig. Ezt Hans Peter Doskozil (SPÖ) tartományfőnök jelentette be szerda este. Csak az alapvető szolgáltatók maradhatnak nyitva.

A húsvéti lezárások április 1-én kezdődnek. Nem nyithatnak ki az üzletek, a testközeli szolgáltatók és a múzeumok sem. Az élelmiszer boltok, a pékségek, a gyógyszertárak, a benzinkutak, a postahivatalok és a bankok nyitva maradhatnak.

Az éttermek továbbra is zárva maradnak, csak elvitelre, vagy házhozszállításra készíthetnek ételeket. A kijárási korlátozás éjjel-nappal érvényes. Csak segítségnyújtás, munkába járás, bavásárlás esetén, vagy testi, szellemi kikapcsolódás céljából lehet elhagyni a lakhelyet. A személyes találkozásokra az „Egy meg egy“ szabály vonatkozik. Egy háztartásban élőkkel egyszerre csak egy személy találkozhat. A más tartományokba való utazásra is ez a szabály vonatkozik. Egyszerre csak egy személy látogathatja meg például a szüleit.

Borítókép; pixabay

Legnépszerűbb cikkek