| 2020. július. 15. | 1 perc olvasás

Burgenlandi érintettek a járványgócban

A 200 embert érintő linzi után Bécsújhelyen is járványgóc alakulhatott ki az „Isten Gyülekezete“ szabadegyház közösségében. A hatóságok 9 beteget azonosítottak. 270-en vannak karanténban, és burgenlandiak is érintettek.

A hatóságok minden érintett esetében vírustesztet végeztek, ezek eredményét még várják. A linzi és bécsújhelyi gócok közt egyelőre nem találtak kapcsolatot a szakemberek.

Az esetnek burgenlandi szála is lehet: a hatóságok szerint a tartományban július 14-én, szerdán regisztrált 5 új Covid-19 beteg közül hárman köthetők a bécsújhelyi járványgóchoz.

Az „Isten Gyülekezete Pünkösdi Egyház“ nevű vallási szervezet bécsújhelyi közösségéhez körülbelül 600-an tartoznak, ez az egyik legnépesebb csoport Ausztriában. A szabadegyház a koronavírusos esetek miatt összes ausztriai templomát bezárta, az istentiszteleteket a továbbiakban online végzik.

Bécs környékén egy iskola és három szórakozóhely érintett

Az elmúlt napokban a Bécs melletti Langenzersdorf népiskolájában két felnőtt esetében bizonyosodott be a koronavírus-fertőzés. Az iskolában jelenleg szünidei foglalkoztató működik, és noha a két felnőtt nem érintkezett a gyermekekkel, az iskolát bezárták és fertőtlenítik. A két fertőzött személy hat kontaktját küldték karanténba, a gyerekek szüleinek pedig felajánlották az önkéntes Covid-teszt lehetőségét.

Mödlingben három vendéglő személyzete került karanténba, miután pozitív lett egy vendég Covid-tesztje, aki mindhárom vendéglátóhelyet felkereste.

Borítókép forrása: orf.at

Legnépszerűbb cikkek