| 2020. január. 15. | 1 perc olvasás

Burgenlandi plébániai anyakönyvek is kutathatók az interneten

A Győri Egyházmegyei Levéltár munkatársai 2019. december 23-tól elérhetővé tették a Kismartoni Egyházmegye anyakönyveinek egy részét, 61 burgenlandi plébánia anyakönyveit.

A Kismartoni Egyházmegyei Levéltárral folytatott együttműködés keretében adódott ez a lehetőség, amelyről az alábbi hivatkozáson elérhető cikkben számolt be Vajk Ádám, a Győri Egyházmegyei Levéltár igazgatója.

Matriken.at oldalon a szolgáltatás egyelőre tesztüzemben és csak német nyelven, egyszerű regisztrációval érhető el, de már az első hetekben százakat vonzott. A rendszeren az első javítások már megtörténtek. A tesztüzem 2020. március 31-ig tart, azután a tervek szerint a regisztráció előfizetést igényel majd.


Forrás: Magyar Kurír

További tartalmakkal várhatóan negyedévente bővül a szolgáltatás, amelynek végső célja – hasonlóan a Matricula.hu oldalhoz, ahol a Győri Egyházmegye, valamint más magyar egyházmegyék és főegyházmegyék iratanyagai érhetők el – nemcsak a családkutatások, hanem hely-, egyház- és köztörténeti kutatások kiszolgálása is – tájékoztatott a Győri Egyházmegyei Levéltár igazgatója.

Borítókép: illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek