| 2023. december. 7. | 2 perc olvasás

Cél a digitalizáció – Újabb számítástechnikai eszközöket kaptak a széchenyis diákok

Ismét több mint 200 notebookkal gazdagodtak a Széchenyi István Gimnázium diákjai. A pályázat célja, hogy a diákok teljes mértékben elsajátítsák a digitalizációval együtt járó újdonságokat. Városunkba a pályázat második szakaszában összesen 1100 korszerű számítástechnikai eszköz érkezett.

Összehajtható, korszerű, a digitális oktatást segítő notebookok érkeztek a Széchenyi István Gimnáziumba. Az eszközöket Barcza Attila, országgyűlési képviselő adta át, aki kiemelte: a pályázat célja egy olyan digitális állampolgárság és digitalizációs szint elérése, amellyel 2024-re európai szintre tud lépni a magyar oktatás.

- A digitalizáció a 21. században kiemelten fontos, és az is, hogy az oktatásból olyan emberek kerüljenek ki, akik ezeknek az eszközöknek a használatával és megfelelő használatával teljes mértékben tisztában vannak. A magyar kormány indított egy 35 milliárd forint értékű akciót, melynek keretében a soproni választókörletben csak most több mint 1100 notebookot osztanak ki, és ebből több mint 250 ide, a Széchenyi-gimnáziumba érkezik. Ezzel a tanulók egy olyan modern eszközt kapnak, amivel a digitális tartalmakat a lehető legjobban tudják megtanulni és az alkalmazásukat elsajátítani - mondta el Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. 
 

Fotó: Griechisch Tamás

A pályázatban állami, egyházi, nemzetiségi és alapítványi iskolák is részt vehetnek. Sopronban a második szakaszban 1100 notebookot osztottak ki, ebből 239 a gimnázium diákjaihoz került.

- 2021 márciusában, az első szakaszban kaptak az akkori kilencedikesek 100 laptopot, és a pedagógusaink is akkor kaptak 30 órás felkészítés mellett laptopokat. 2023 decemberében van a pályázat második hulláma, a harmadik pedig  2024 tavaszán lesz - emelte ki Farkas Gábor, a Széchenyi István Gimnázium igazgatója. 

A notebookok minden olyan alkalmazással rendelkeznek, amik a diákok tanulmányait segítik. Így a teljes Microsoft Office programcsomagot is használhatják a tanulók. Az eszközök az otthoni munkát is segítik, hiszen a diákok bárhova könnyedén magukkal vihetik a notebookokat.

Fotó: Griechisch Tamás

- Lassan 4 éve tanulunk ezekkel az eszközökkel, mi vagyunk az első innovációs osztály, és nagyon sok olyan tapasztalatot és tulajdonságot fejlesztettünk, amiket ezek nélkül az eszközök nélkül nem tudtunk volna, például prezentációkat készítettünk, a kreativitásunkat fejlesztettük, és rengeteget dolgoztunk csoportosan - mesélt tapasztalatairól Wratschko Péter, a Széchenyi István Gimnázium diákelnöke. 

Az eszközök segítik a szociális, társas együttműködéshez szükséges képességeket is. A következő ciklusban az 5., 6., és 9. évfolyamos tanulókat látják majd el hasonló eszközökkel.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek