| 2021. május. 25. | 1 perc olvasás

Charlie-buli a Barlangszínházban

Jég dupla Whiskyvel, Könnyű álmot hozzon az éj, Mindenki valakié, Skandináv éjszakák, Nézz az ég felé, Kávéház, Az légy, aki vagy, és természetesen mindig Csak a zene van. Horváth Károly, azaz Charlie nagy slágerei ezek. A legendás előadó június 6-án este ad koncertet a fertőrákosi barlangszínházban, ahol felcsendülnek ikonikus dalai.

Ismerős számára a helyszín, hiszen Demjén Ferenc vendégeként már kétszer léphetett fel ott, most is nagy örömmel érkezik, hogy emlékezetes koncertet adjon a közönségnek. Friss Fonogram-díjasként, ugyanis nemrég a Mindenen túl című lemeze az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában nyerte el a rangos szakmai elismerést.      

A Beatlesnek nem tartott tíz évig az aktív pályafutása, Charlie 1964-óta folyamatosan színpadon áll. Decca, Olympia, Generál, Pannónia Express, Tátrai Band, és ezekben formációkban az ország legnagyobb tudású, elképesztő tehetségű zenészei írták be nevüket a magyar rocktörténelembe az énekessel együtt. Kevesen tudják, majdnem a balettművész pályát választotta, osztálytársa volt például Markó Iván. Sokoldalú tehetségére jellemző, hogy a táncos felvételin tízezer jelentkező közül tíz fiút és tíz lányt vettek fel,és ezek között ott lehetett. Egy betegség miatt abbahagyta a balettet, és végleg a zene felé kötelezte el magát. 

A nézők választották a zenét velem - mondta Horváth Charlie, aki az elmúlt több, mint fél évszázadban zenészként, előadóként bejárta a világot, dalaival kitörölhetetlen nyomot hagyott a hazai könnyűzenében. Amikor Elton John Budapesten adott koncertet négyszázezer ember előtt, akkor Charlie lépett fel előtte, és a világsztár zenészei elismerősen gratuláltak neki: "Ez elég jól sikerült haver!"

Charlie Artisjus, eMeRton és Liszt Ferenc díjas előadó, megkapta a Petőfi zenei Életműdíjat, és most a Fonogram díjat az év hazai klasszikus pop-rock albumáért. Összesen ötvenen dolgoztak a korong zenei anyagán. Ez a 37. lemeze. Várhatóan némi ízelítőt nyújt majd a fertőrákosi koncertjén az új dalaiból is. A bőség zavarával küzd egy-egy műsor összeállításánál, hiszen hatszáz számból válogathat. Mert számára Csak a zene van.

Borítókép; Soproni Petőfi Színház 

Legnépszerűbb cikkek