| 2022. szeptember. 6. | 2 perc olvasás

„CIVIL INFO – NEA 2023” - tájékoztató rendezvény Sopronban

A pályázatokhoz kapcsolódóan a Miniszterelnökség idén is minden megyében tájékoztató fórumokat tart. A „CIVIL INFO – NEA 2023” című országos tájékoztató rendezvény soproni előadására szeptember 6-án került sor.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezte meg kedden délután Sopronban a „CIVIL INFO – NEA 2023” című országos tájékoztató rendezvényt, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

A megjelenteket Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte. Barcza Attila hangsúlyozta, hogy Sopron nagyon gazdag civil szervezetekben, több mint négyszáz bejegyzett civil szervezet működik városunkban, amelyeknek nagy része komoly tagsággal rendelkezik. A gazdag polgári és civil életnek lépten-nyomon tapasztalhatjuk a városban az előnyeit, nagyon sok az önkéntes soproni polgár, aki saját szabadidejét felhasználva tesz egy adott közösség vagy ügy érdekében  – mondta el Barcza Attila országgyűlési képviselő.

A rendezvényen megnyitó beszédet mondott dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere.

fotó: Griechisch Tamás

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért
felelős helyettes államtitkára tájékoztatott, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásainak megjelentetése 2022. október 3-án várható, ezt követően egy hónap áll rendelkezésre a pályázatok benyújtására, és a következő év első felében, március elejéig a nyertesek megkapják az elnyert támogatási összeget. Egyesületek, alapítványok bármilyen témában jelentkezhetnek, csak az a lényeg, hogy civil szervezetek legyenek. Fontos, hogy a civil szervezetek tevékenysége közösségépítő legyen, nyilvánvalóan társadalmilag hasznos és értékteremtő legyen, ennek alapján döntenek a bíráló bizottságok egy-egy civil szervezet mellett  – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár.  

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője tájékoztató előadásában beszélt a megjelenteknek a Nemzeti Együttműködési Alap 2022. évi összevont, egyszerűsített és normatív pályázatainak, valamint a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap 2022. évi pályázatainak tapasztalatairól.

Fotók:  Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek