Csak egy éjszakai futás

A Paddy Sportegyesület ötödik alkalommal rendezte meg éjszakai futását szombaton este, melynek rajt-cél állomása az Erzsébet-kert volt.

A hagyományos futás időpontja a pandémiás helyzetre tekintettel későbbre került és nevén is változattak, Csak egy éjszakai futás címmel tartották meg. Arra is készültek a szervezők, hogy online formában rendezik a programot. Erre a lehetőségre azonban szerencsére nem volt szükség: ugyan az időjárás nem könnyítette meg a dolgukat, de végül a tervek szerint elrajtolhattak a futók a 7,  a 14 kilométeres, valamin a félmaratoni távon. A verseny bemelegítés előzte meg Lakatos Noémi és Poór Brigitta vezényletével.

- Az útvonal a Lővereket és a belvárost is érintette. A járványhelyzet miatt a nevezések számában ugyan érződött visszaesés, de a verseny hangulatára így sem lehetett panasz. A rendezvény szervezése és lebonyolítása során a higiénés szabályok betartására és a biztonságra fokozottan ügyeltünk. Mindent megtettünk azért, hogy az útvonal és a világítás is hangulatos legyen a résztvevők számára - mondta Dunaveczki András szervező.


fotó: Griechisch Tamás

- Sok a szabadtéri sportrendezvény városunkban, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a soproniak körében, hiszen a tömegsport eseményeket mindig nagy érdeklődés kíséri. Az egészségmegőrzés szempontjából kiemelt jelentőségű a sport minden korosztály számára. Sportoljunk, amikor csak megtehetjük, de a járványhelyzetben a higiénés szabályokra és a távolságtartásra fokozottan ügyeljünk – mondta dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere, akivel Csiszár Szabolcs alpolgármester is részt vett a futáson.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek