| 2022. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

Családbarát a Soproni Egyetem

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom 2022. szeptember 15-én három hazai egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást családbarát jó gyakorlatok alkalmazásáról és a családbarát intézkedések kölcsönös megosztásáról.

A dokumentumot az Állatorvostudományi Egyetem részéről prof. dr. Sótonyi Péter, az egri Esterházy Károly Katolikus Egyetem részéről dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes, a Soproni Egyetem részéről pedig dr. Katona György rektorhelyettes írta alá.

fotó: Soproni Egyetem weboldala

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a konferenciát megnyitó beszédében kiemelte: családügyben rengeteg tennivaló van még, mert “soha nem tehetünk eleget, ha a családok védelméről és támogatásáról van szó”. Utalva az alapítvány céljára –, hogy minden kívánt gyermek szülessen meg – az államtitkár úgy fogalmazott: ennél fontosabb, szebb és nemesebb célt nem is nagyon lehet magunk elé tűzni.

fotó: Soproni Egyetem weboldala

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy minden olyan intézmény, munkahely, amely vállalja, hogy családbaráttá válik, több ezer embert nyer meg az alapítvány céljainak. A konferencián panelbeszélgetés során mutatták be kórházi családbarát jó gyakorlataikat az Uzsoki Utcai Kórház, az Észak-Közép-budai Centrum - Új Szent János Kórház és Szakrend-lő, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház képviselői. Ugyancsak a tanácskozáson hirdették ki az Apa ezerrel! című mininovella-pályázat nyerteseit.

fotó: Soproni Egyetem weboldala

A mozgalom eddig a Debreceni Egyetemmel, a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel, a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Szent István Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, az Óbudai Egyetemmel és a Miskolci Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást.

Borítókép; Soproni Egyetem weboldala

Legnépszerűbb cikkek