| 2021. május. 16. | 1 perc olvasás

Családi (Kaland) Kör – felfedező séta Sopronban

A Családok Nemzetközi Napja alkalmából legendás soproni családok nyomába eredhettek a résztvevők a belvárosban. A március 15-i „Huszárjárás” és a Költészet napi „Poéta séta” után ezúttal neves soproni polgárok és családjuk történetét ismerhették meg az érdeklődők.


fotó: Fodor Regina

Május 16-án vasárnap délután rengetegen felkerekedtek, hogy ezúttal egy olyan tematikus várostörténeti sétán vegyenek rész, ahol legendás soproni családok emlékeit fedezhették fel. Az egykori fényes palotákat és sokat megélt lakóházakat, hajdani gyárakat és titokzatos műhelyeket látogathattak meg, miközben a régiek életébe is belekóstolhattak. Egy kalandjáték során ugyanis arra is fény derül, hol sütötték a múlt század elején a legendás Roth-patkót, és vajon mitől volt illatos a Monarchia-szerte népszerű „Hillebrandin”-likőr.


fotó: Fodor Regina

A Családi (Kaland)Körre benevezők kaptak térképet és némi útmutatót a sétához, majd mindenki a maga ritmusában indulhatott útnak, hogy felkeresse a megjelölt 10 helyszínt a belvárosban. Akik szorgalmasan végig járták az ajánlott útvonalat, a program utolsó állomásán egy igazi soproni „családfával” gazdagodhattak.

A vidám délutánról készített képes beszámolót itt láthatják:

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek