Családi kerékpárbiztonsági nap lesz Sopronban

Családi kerékpárbiztonsági napot tart a Soproni Rendőrkapitányság szeptember 18-án a rendőrség BM Klubjában 10 és 14 óra között, a kerékpározók biztonságáért.

Az eseményen résztvevők előadásokat hallhatnak a Soproni Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakembereitől, ingyenesen regisztrálhatnak a Bikesafe.hu elnevezésű kerékpár-adatbázisba, emellett különféle kerékpárbiztonsági felszereléseket vásárolhatnak. A gyermekek egy KRESZ-pályán tesztelhetik tudásukat, és kipróbálhatják az úgynevezett részeg szemüveget is. A KRESZ-vetélkedőn legjobb eredményt elérők ajándékot kapnak.

A kerékpárbiztonsági napon Biciklizz biztonságosan! címmel Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője tart előadást, amelyet Mit tehetünk a kerékpártolvajok ellen? címmel Babelláné Lukács Katalin címzetes rendőr őrnagynak, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadójának előadása követ. Végül Németh Lóránt, a MangoBike Sopron ügyvezető igazgatója beszél A kerékpárok védelme a szakember szemével címmel.

Az esemény az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett látogatható, ingyenesen.

A borítókép illusztráció.

Legnépszerűbb cikkek