| 2021. május. 9. | 1 perc olvasás

Családi kör a belvárosban

Ismét egy saját tempóban bejárható belvárosi felfedező sétát hirdet a Pro Kultúra a város kedvelői számára. A március 15-i „Huszárjárás” és a Költészet napi „Poéta séta” után ezúttal a legendás soproni családok nyomába eredhetnek a résztvevők – a családok nemzetközi napja alkalmából.

Május 16-án vasárnap délután 15:00 és 19:00 között érdemes lesz felkerekedniük a soproni családoknak: kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A szervezők ezúttal egy olyan tematikus várostörténeti sétát állítottak össze, ahol legendás soproni családok emlékeit fedezhetjük fel: egykori fényes palotákat és sokat megélt lakóházakat, hajdani gyárakat és titokzatos műhelyeket… Mindeközben a régiek életébe is belekóstolhatunk – ezúttal nem csak képletesen, hanem valóban „szó szerint”. A kalandjáték során ugyanis arra is fény derül, hol sütötték a múlt század elején a legendás Roth-patkót, és vajon mitől volt illatos a Monarchia-szerte népszerű „Hillebrandin”-likőr. 

A Családi (Kaland)Körre benevezők a Liszt teraszon kapnak térképet és némi útmutatót a sétához, majd mindenki a maga ritmusában indulhat útnak, hogy a meghirdetett 4 délutáni órában felkeresse a megjelölt 10 helyszínt a belvárosban. Akik szorgalmasan végig járják az ajánlott útvonalat, a program utolsó állomásán egy igazi soproni „családfával” gazdagodhatnak – no meg sok-sok jó tapasztalattal és élménnyel. A program célja, hogy értékes időt töltsenek együtt a családok a belvárosban: az idősebbek nosztalgiázhatnak, a szülők a város történetével ismerkedhetnek, a gyerekek pedig minden helyszínen felfedezhetnek valami játékosat.

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek