| 2017. szeptember. 3. | 1 perc olvasás

Családi napot tartottak a Balfi utcai Idősek Otthonában

Nyolcadik alkalommal tartottak családi napot a Soproni Szociális Intézmény Idősek Otthonának Balfi utcai intézményében.

A jó hangulatú családi programon az otthon lakói és hozzátartozóik vettek részt, ahol a zenés műsor és az egész napos programkavalkád mellett a vidámság és a jó hangulat volt a főszerepben. 

Az esemény megnyitóján Péli Nikoletta, Sopron Megyei Jogú Város Népjóléti bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében a lakók számára az önkormányzat nevében is tolmácsolta, hogy a város számára kiemelten fontos az idősek támogatása és segítése amely törekvést többek közt az is bizonyít, hogy a Balfi utcai otthon is fejlesztéseken esett át, ezzel is hozzájárulva a minőségibb életkörülmények megteremtéséhez. A rendezvény kapcsán hozzátette, hogy ezt a családi napot az is különlegessé teszi, hogy szinte egybe esik a szeptember harmadikán tartott Nagyszülők Világnapjával, amely így talán még emlékezetesebbé teheti a családok számára ezt a tartalmas eseményt, amely minden bizonnyal idén is sok kellemes emléket fog okozni a résztvevőknek. 

Fontos azonban - tette hozzá Péli Nikoletta - hogy ne csak az ilyen eseményeken vagy a világnap kapcsán fejezzük ki szeretetünket idős hozzátartozóink felé hanem az esztendő mindennapjain is, hiszen a szeretet, a gondoskodás és a törődés az egyik legfontosabb családi kötelék, amely mindegyik fél számára a legfontosabb kell hogy legyen. 

A rendezvényen részt vett a város nevében Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő és Sass László önkormányzati képviselő is, akik örömmel beszélgettek az otthon lakóival és hozzátartozóikkal valamint szívesen bekapcsolódtak a tartalmas programokba.   

A hivatalos megnyitó után rövid zenés műsort láthattak-hallhattak a jelenlévők, majd egész napos jókedv várt az otthon lakóira és hozzátartozóikra.

Az Egyesített Szociális Intézményhez kapcsolodó hír továbbá, hogy idén két jubileumot is ünnepelnek. Az első, hogy pontosan 25 évvel ezelőtt, 1992-ben adták át a 46 lakrészből álló gondozóházat, míg a második jubileuni esemény az, hogy 1997-ben, 20 éve készült el és adták át a József Attila úton található Ikva Nyugdíjas Otthont.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek