| 2018. augusztus. 26. | 2 perc olvasás

Családi túranap a Lövérekben

Nem tántorította el a vasárnapi eső a túrázást illetve a természetet kedvelőket, hiszen sokan vettek részt a Családi Túranap nevű rendezvényen.

Ingyenes családi túranapra invitálta az érdeklődőket a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízipolgárőrség és a Shotokan Tigrisek Sport Egyesület vasárnap délelőtt a Lövérekbe.  A rendezvényen két táv közül lehetett választani tetszés szerint, ahol a természet szépsége mellett a mozgás örömének is hódolhattak a résztvevők.

A rövidebb táv 5 km volt ( Sörházdombi kilátó, Deákkút, Boszorkány tanösvény, Károly-kilátó, Dalos-kő ), amelyet kezdőknek és gyerekeknek ajánlottak elsősorban a szervezők és amelynek útvonala érintette a népszerű Boszorkány Meseösvényt is. 

A 12km-es ( Sörházdombi kilátó, Deákkút, Vas-hegyi páholy, Gloriette kilátó, Hősi temető, Sopronbánfalvi kolostor, Kárpáti malom, Szalamandra-tó, Hétbükkfa, Boszorkány tanösvény, Károly-kilátó, Dalos-kő ) távot olyanoknak javasolták, akik több látnivalót szerettek volna látni és nem ijedtek meg egy kicsit hosszabb, mondhatni kimerítőbb túrázástól sem.

Gáncs Krisztián főszervező érdeklődésünkre elmondta, hogy bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt,  de így is több mint 150 résztvevő vett részt a sporteseményen, amelynek célja a túrázás megismertetése, megszerettetése volt minden korosztállyal, de különösen fókuszba helyezve a családokat, akiknek ez egy jó programlehetőség akár a hétköznapokban is a közös időtöltésre. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek