| 2019. április. 26. | 1 perc olvasás

Családterápiás vándorgyűlésnek ad otthont Sopron

Sopronban rendezi meg 33. vándorgyűlését a Magyar Családterápiás Egyesület. A háromnapos program központi témái a hűség, a lojalitás és a kötődés.

Mit jelent ma a hűség a családokban, a párkapcsolatokban, testvérkapcsolatokban. Milyen nehézségek vannak e területen a problémák kezelésében. Ezekre a kérdésekre keresik a választ a Magyar Családterápiás Egyesület 33. vándorgyűlésén Sopronban.  A konferencián hangzott el előadás a soproni kultúrcsaládokról és a családterápia soproni helyzete is napirendre került. A háromnapos programon szó lesz arról is, hogy hogyan jelenik meg a terápiákban a szülőföldhöz, nyelvhez, hagyományokhoz való hűség. A vándorgyűlésre mintegy 800 segítő foglalkozású szakembert, családterapeutát várnak.

A pénteki ünnepélyes megnyitón a város nevében Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok mondott köszöntőt, kiemelve: a társadalom alapegységét a családok jelentik már évezredek óta, éppen ezért nem mellékes, hogy a családok az alapfunkcióikat hogyan tudják ellátni és megőrizni a megváltozott társadalmi, technológiai körülmények között. Hogyan tudnak szeretetteljes közeget biztosítani a felnövekvő generáció számára. Ezért fontos a vándorgyűlés, hiszen alkalmat ad ezeknek a kérdéseknek a megvitatására.

Legnépszerűbb cikkek