| 2022. június. 7. | 1 perc olvasás

Csapodnál ért véget az út

Egy szerb férfi 19 illegális migránst akart Ausztriába fuvarozni.

A rendőrök lakossági bejelentést követően 2022. június 7-én 15 óra 50 perckor Csapod külterületén, egy erdős résznél 19 külföldit tartóztattak fel. A magukat szírnek, afgánnak és egyiptomi állampolgárnak valló férfiak a személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Percekkel később a Soproni Rendőrkapitányság  egyenruhásai 15 óra 55 perckor 8621-es úton, Csapod és Cirák között egy magyar honosságú gépkocsit állítottak meg. A  járműben egy 45 éves szerb sofőr egyedül utazott, azonban a gépkocsiban migránsok szállítására utaló nyomok voltak. A bejelentő az ellenőrzött autóból korábban több külföldit látott kiszállni, akikkel szemben a rendőrök időközben intézkedtek.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Soproni Rendészeti Integrált Központba előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szerb férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek