| 2022. március. 22. | 1 perc olvasás

Csatlakozzon az országos tavaszi nagytakarításhoz!

Tavaszi nagytakarításra hívja a kirándulókat, erdőjárókat, túrakerékpározókat az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ. A „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akciót március 21-én az Erdők Nemzetközi Napján indítják, és egészen április 22-ig, a Föld napjáig fog tartani.

A kezdeményezéshez idén csatlakozott 17 állami erdészet, 6 nemzeti parki igazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), számos önkormányzat és civil szervezet. A kampány kettős céllal indul. A szervezők egyrészt szeretnék szemétszedő túrákon megtisztítani a kedvelt kirándulóhelyeket, másrészt pedig az erdőjáráshoz kapcsolódó etikettet kívánják megismertetni a nagyközönséggel.

A kampány célja, hogy a túrázók ragadjanak kesztyűt, valamint szemeteszsákot, és gyűjtsenek össze annyi szemetet, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megoszthatja és megmutathatja, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót.

A programról bővebb információt itt találnak.

Borítókép; archív felvétel  

Legnépszerűbb cikkek