| 2016. április. 6. | 1 perc olvasás

Cserediákok Sopronban

Sopronba látogatottak a kempteni Hildegardis Gimnázium diákjai. A soproni Széchenyi Gimnázium testvériskolájából összesen 18 diák és két kísérő érkezett városunkba. (Nyitókép: Németh Péter)

A kapcsolat régre, egészen 1989-ig nyúlik vissza, hiszen a két iskola között ekkor jött létre partnerségi megállapodás, amely nagyszerű lehetőséget nyújt a programban résztvevő diákok és tanárok számára.

A kölcsönös látogatások során érkező vendégdiákok családoknál laknak, így közvetlenül gyakorolhatják a nyelvtanulást és ismerhetik meg egymás kultúráját. Továbbá ezek a találkozások remek lehetőséggel szolgálnak baráti kapcsolatok kialakítására és ápolására egyaránt.

A hagyományoknak megfelelően a diákokból álló csoport ellátogatott a soproni Városházára, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte a Kemptenből érkezett vendégeket. Hangsúlyozta, hogy a testvérvárosok közül a kempteni az egyik legélőbb kapcsolata a városnak nemcsak hivatali, hanem oktatási és kulturális területen is. A polgármester röviden ismertette a város életében bekövetkező látványos változásokat, illetve büszkén mesélt az Európai Örökség Címmel kitüntetett Páneurópai Piknik Emlékparkról és az elnyert cím jelentőségéről.

Martin Schweiger a kempteni diákok kísérőjeként köszönetét fejezte ki Dr. Fodor Tamás polgármesternek a személyes fogadtatásért és elismerően szólt a város vendégszeretetéről. Hozzátette, hogy a csereprogram keretében szoros barátságok szövődtek nemcsak a tanárok és diákok, hanem családok között is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek