| 2016. november. 23. | 1 perc olvasás

Csik Ferencre emlékeztek

Hétvégén 38. alkalommal rendezték meg városunkban a dr. Csik Ferenc-emlékversenyt. A hazai környezetben rajthoz álló fiatalok mellett ez alkalommal is több dunántúli és budapesti egyesület versenyzői is beneveztek a küzdelmekbe.

A verseny egyik fontos célja, hogy az idei évben is méltó emléket állítson az egykori kiváló gyorsúszónak, dr. Csik Ferencnek, aki 1936-ban olimpiai bajnoki címet szerzett, majd 1945-ben Sopronban hunyt el.

– A másik fontos célunk, hogy komoly versenyzési lehetőséget biztosítsunk a Sopron környéki fiataloknak – mondta Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron szakosztályvezetője. – Ez évente az egyetlen úszóverseny a városban, amely nyílt, tehát más egyesületek is nevezhetnek. Idén Lentiből, Pápáról, Sárvárról, Győrből, Törökbálintról, Budafokról és persze Budapestről is érkezett nevezés, sőt, egy kismartoni egyesület úszója is rajtkőre lépett. Így a Sopronban úszó fiatalok is pontos képet kaphatnak arról, hol tartanak és hová lehet fejlődni.


fotó: Németh Péter

A szakember hozzátette: az emlékverseny toborzó is egyben, hiszen ráirányítja a figyelmet az úszósportra. A Széchy Tamás Sportiskola kötelékében csaknem 350 gyermek úszik napi rendszerességgel, de továbbra is várják az úszáshoz kedvet érző fiatalok jelentkezését.

Legnépszerűbb cikkek