| 2023. február. 23. | 2 perc olvasás

Csoportterápia a soproni Liszt-központban

Először mutatják be a Csoportterápia című musical komédiát a soproni Liszt-központban. A zenés darab eddigi sikereit az garantálta, hogy a mai emberek lelki problémáit humoros módon közvetíti a nézők felé. A darab rendezője a Jászai Mari-díjas Kovács Frigyes.

Adott egy kultúrház, ahová áthelyezték a csoportterápiát. Átvitt értelemben tehát adott a Soproni Petőfi Színház, ahonnan a Liszt-központba helyezték át a színházat, így a Csoportterápia előadást is.

Adott hat ismeretlen ember, hat személyiségzavar, és egy meg nem érkező helyettesítő orvos. Hat művész a Soproni Színház társulatából izgalmasabbnál izgalmasabb szerepekben: Jetti – Molnár Anikó, Ervin Iván – Savanyu Gergely, Trixi – Szőcs Erika, Natasa – Kisfaludy Zsófia, Sziszi – Papp Attila, Lajos – Pintér Gábor. Az előadás fő kérdése, hogy „Mennyit hazudhatunk magunkról önmagunknak és másoknak azért, hogy túléljünk, megfeleljünk, beilleszkedjünk, hogy észre vegyenek, hogy befogadjanak, hogy szeressenek? Vajon megéri-e felvállalni magunkat azért, hogy helyre billentsük az életünket?” Természetesen a válasz nem nagy titok: „IGEN!” Ezt boncolgatja fergeteges humorral az elmúlt évek legsikeresebb magyar musicalkomédiája… pardon: mjúzikelkámedije. A Csoportterápia zenéjét szerezte: Bolba Tamás, a szövegkönyvet és a dalszövegeket Szente Vajk és Galambos Attila írta. A díjnyertes alkotás - ahol korábban bemutatták - évekig műsoron maradt. Most a Soproni Petőfi Színház előadásában lesz garantált a nevetés, a jó zene és egy nagy adag önvizsgálat! A rendező a Jászai Mari-díjas Kovács Frigyes.

A Csoportterápia mjúzikelkámedi az első Madách Musicalpályázatra készült, és a nagy sikerre való tekintettel az eredetileg egyfelvonásosnak írt művet kibővítették, a győzelem után lett belőle kétfelvonásos darab. Szente Vajk a történet ötletgazdája, egy csomagokkal teli liftbe beszorult egy hajnali órán és váratlan és ismeretlen érzések és félelmek lettek rajta úrrá, melyekkel a szűk helységben kellett megküzdenie, így született meg aztán a történet a fejében. A zenés darab eddigi sikereit többek között az garantálta, hogy a ma emberének problémáival foglalkozik, mindenki számára ad gondolkodnivalót, és felismerheti benne a néző önmagát vagy éppen a szomszédját. A bejáratott recept, hogy idegen embereket egy helyre zárnak, megadja a kezdő löketet a játékhoz. Az előadás dinamikáját a dalokban elmondott vallomások, a karakterek kibontakozását segítő jelenetek adják, melynek koreográfiáját a soproni társulat számára Horváth Renáta keltette életre.

 

Szereplők:

Jetti – Molnár Anikó

Ervin Iván – Savanyu Gergely

Trixi – Szőcs Erika

Natasa – Kisfaludy Zsófia

Sziszi – Papp Attila

Lajos – Pintér Gábor

 

Alkotók:

Díszlet – Kovács Frigyes

Súgó – Szele Julianna Lívia

Ügyelő – Kiss Noró

Zenei vezető – Sárdy Barbara

Koreográfus – Horváth Renáta

Videó – Vámos Zoltán és Vámos Gabriella

Rendezőasszisztens – Simon Andrea

Játékmester – Savanyu Gergely

Rendező – Kovács Frigyes

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek