| 2020. július. 19. | 1 perc olvasás

Csúcsra jár az Esterházy-kastély látogatottsága

Minden alkalommal kínál élményt, újszerűt, csodát a fertődi Esterházy-kastély. Ezért is vonzza látogatók tömegeit – és nem csak hétvégeken. A kastélyegyüttes legszebb arcát mutató természeti környezete – a francia- és angolpark, a Lés erdő, a hársfasor, a Cziráky Margit Rózsakert, a levendulakert – mellett, a kastélymúzeum pompás barokk-rokokó termeire, élményvilágára tömegek kíváncsiak.

A vezetett túrákon megelevenedik a kastélyegyüttes fénykora, amely Esterházy „Fényes" Miklós herceghez kötődik, aki 1762-től haláláig, 1790-ig folyamatosan építkezett, hogy létrehozza az uralkodói udvarokhoz mérhető rezidenciáját.

A kastély környezete az európai barokk kertépítészet egyik legtisztább kompozíciója, a világ egyetlen kétfókuszos barokk tájrendszere, amelynek főbb vonalai, kompozíciós lényege és karaktert adó elemei ma is felismerhetők, és amelyre a kastély belső teréből különleges perspektívából lehet rálátni.

A kastély múzeumi tereinek hétvégi látogatottsága olyannyira csúcsra jár, hogy a megszokott látogatói útvonalon is valamelyest változtatni kellett, azért, hogy a kastélytúra a lehető legélményszerűbb legyen minden látogató számára.

Legnépszerűbb cikkek