| 2023. november. 27. | 2 perc olvasás

Csupa újdonság az idei adventi vásár Sopronban!

Újra adventi hangulat költözik a város főterére, utazhatunk kisvonattal, nézhetünk ünnepváró zenei fellépéseket, részt vehetünk gyerekfoglalkozásokon, gyönyörködhetünk a fényfestésben, és persze megkóstolhatjuk az adventi időszak jellegzetes ételeit és italait is az idei adventi vásáron.

Már helyükre kerültek az adventi faházak a Mária-szobor környékén is, az összkép azonban majd csak november 28-án, kedden lesz teljes, ugyanis akkor állítják be a helyére a város karácsonyfáját.

Sopron idei karácsonyfáját – egy 28 esztendős nordmann fenyőt - Ruisz Tamás és családja ajánlotta fel az Ágfalvi úti lakóparkból. A TAEG szakemberei kedden reggel rendőri felvezetéssel szállítják majd a közel 14 méter magas fát a Mária-szoborhoz.

A várkerületi rendezvénytéren idén először helyet kapott egy áttetsző oldalú sátor, amely a kilátogatók kényelmét szolgálja majd. 
Újra gyönyörködhetünk majd fényfestésben is, hiszen péntektől vasárnapig különleges díszekbe öltöznek majd a környező házak.

Szintén újdonság, hogy nem a Mária-szobor körül van idén az adventi koszorú, hanem a Fő téren. Vasárnaponként este 18 órakor itt gyúlnak majd fel az adventi koszorú gyertyáin a fények. (Az utolsó gyertyagyújtás december 23-án, szombaton 18 órakor lesz.)
Mindez azt jelenti, hogy a múzeumnegyed építési munkálatainak befejeztével újra visszaköltözik az adventi hangulat a Fő térre is. Itt kap majd helyet a betlehem, valamint az adventi kalendárium is. Utóbbiban ezúttal is a rajzpályázaton részt vevő gyerekek alkotásai közül kerül ki 24 az ablakokba. 

A Fő téren gyerekkörhinta és szombat délutánonként a múzeumnegyedben gyermekfoglalkoztató is várja majd a kicsiket és szüleiket. Szintén újdonság, hogy az adventi hétvégéken hangulatos ingyenes zenei fellépéseknek ad majd helyet a Nagyboldogasszony-templom. 

Ezúttal kisvonaton is utazhatnak azok, akik szeretnének egy hangulatos kirándulást tenni a kivilágított soproni belvárosban. A hétvégente délután induló járatok ingyenesen vehetők majd igénybe, a menetidő 20 perc lesz. 

Az idei adventi vásár december 1-jén, pénteken 18 órakor nyit meg, ünnepélyesen ekkor kapcsolják be a karácsonyfa fényeit.

A vásár december 1-jétől 24-ig a Fő téren péntektől vasárnapig 14 és 20 óra között, a Várkerületen pedig a hét minden napján várhatóan 14 órától 20 óráig tart nyitva. A két helyszínen közel 20 szolgáltató várja majd a soproniakat és az ide látogató vendégeket. 

A részletes programokat és a menetrendet a Soproni Advent Facebook-oldalán is megtalálják.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek