| 2020. március. 9. | 1 perc olvasás

Cziráki Emlékdíj a rajztanárnak

Tíz helyezést értek el, köztük öt első díjat a Líceum diákjai a Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Egyéni Tanulmányi Verseny megyei fordulóján. Felkészítő tanáruk, Schmidel Bernadett, színvonalas munkájáért megkapta a Cziráki Emlékdíjat.

Évfolyamonként értékelték az 5-8. osztályosok alkotásait a nagy múltú, színvonalas versenyen, ahol a 9-12. évfolyamosok már három kategóriában mérhették össze tehetségüket: grafikát, plakátot vagy festményt nyújthattak be a zsűrinek. A téma – a cirkusz világa – izgalmas volt, megengedte, hogy a résztvevők tényleg szabadon engedjék fantáziájukat.

A felkészítő tanárok közül minden évben két pedagógust díjaznak a versenyszervezők, idén az egyiket  a Líceum tanára vehette át. Schmidel Bernadett tizenöt éve segíti a képzőművészet iránt fogékony, tehetséges diákjait, nevezi őket a Cziráki-versenyre, kitartó, magas színvonalú munkáját ismerték el a díjjal.

A diákok közül Földesi Luca (5.B) ért el első helyezés, Dolmány Dóra (5.A) második lett, Krebsz Elena (6.B) dicséretet kapott, Szabó Brigitta (8.B) pedig harmadik helyezésének örülhetett. A felsőbb osztályosok megmérettetésében grafika kategóriában Both Orsolya (11.A) munkája első helyezést érdemelt, Joó Júlia (12.B) pedig harmadik lett. A festészet kategóriában Mauer Kata (9.D) és Németh Ákos (9.0.A) a legjobbnak járó első díjat, Gúzs Döníz (9. C) a második helyezést hozta el. Plakát kategóriában pedig Korényi Eszter (11.B) munkája ért első díjat.

Legnépszerűbb cikkek