Cziráky Margit utolsó vallomása kisfilmben

Különleges produkcióval készülnek a fertődi Esterházy-kastélyban augusztus 18-ra, Cziráky Margit halálának 110. évfordulójára: "A kapitány asszony" címmel, múzeumpedagógiai foglalkozás keretében kisfilmet készítenek, amelyet korhű környezetben, az épület legszebb termeiben forgattak le – közölte az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

Az alkotásban elhangzanak Cziráky Margit legbelsőbb titkai. A produkció főszereplője a fiatalon elhunyt grófnőt eleveníti meg, miközben papírra veti a végrendeletét, a narrátor pedig érdekes és szívhez szóló részleteket közöl a dokumentumból.

Cziráky Margit emléke különösen fontos az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. számára, ugyanis a fertődi kastélyt a közkedvelt grófnő ébresztette fel hosszú Csipkerózsika-álmából, elhozva ezzel a létesítmény második fénykorát. Az ő nevéhez fűződik az 1902-ben elindított parkhelyreállítás is, amely során kialakíttatta a rózsakertet.

Az alkotás augusztus 18-tól lesz megtekinthető a www.eszterhaza.hu weboldalon és a fertődi Esterházy-kastély Facebook-felületén is.

Fotók forrása: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

Legnépszerűbb cikkek